Νικόλ Πασινιάν: Ο νικητής των εκλογών στην Αρμενία με ποσοστό 54,23%


Ο Νικόλ Πασινιάν κατάφερε να είναι ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών στην Αρμενία. Το κόμμα του Συμβόλαιο Πολιτών, σε σύνολο καταμετρημένων ψήφων 98%, έλαβε το 54,23% και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν επίσημα από την εκλογική επιτροπή της Αρμενίας στις 6:30 το πρωί της Δευτέρας.

Ο βασικός αντίπαλος του Πασινιάν, που ήταν ο Ρομπέρτ Κοτσαριάν, μόλις και μετά βίας κατάφερε να πιάσει το 20,87%.

Τρίτος που εισέρχεται στη βουλή είναι ο Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος έλαβε 5,24%. Αυτή η βουλή θα είναι τριών κομμάτων, αφού τα υπόλοιπα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων δεν κατάφεραν να πιάσουν τα απαιτούμενα όρια που ορίζει ο εκλογικός νόμος.

Συγκεκριμένα το Δημοκρατικό κόμμα έλαβε 3,99%

Ο Λεβόν Ντερ Πετροσιάν μόλις 1,53% και ο Εντμίρ Μανουκιάν το 1,2%.

Σ’ αυτές τις εκλογές φαίνεται πως τα exit polls έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους, ενώ τα γκάλοπ που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα φαίνεται πως ήταν εντελώς αναξιόπιστα και δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.