Αίγυπτος: Ο Αλ Σίσι ζητά την απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη


Την ανάγκη της απόσυρσης των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη, έτσι ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση της κυριαρχίας της χώρας, επισήμανε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, υποδεχόμενος χθες στο προεδρικό μέγαρο του Καΐρου την Λίβυα υπουργό Εξωτερικών, Νάζλα Αλ Μανγκούς, κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Αίγυπτο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, Πρέσβης Μπασάμ Ράντι, ο Αιγύπτιος ηγέτης τόνισε την πλήρη υποστήριξη της Αιγύπτου στις προσπάθειες της προσωρινής κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας.

Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι τόνισε τη σημασία των προσεχών εκλογών του Δεκεμβρίου ως ουσιαστικό βήμα για την επίτευξη πολιτικής διευθέτησης της κρίσης και επανέλαβε την πλήρη υποστήριξη της Αιγύπτου στην πολιτική διαδικασία της Λιβύης, δεδομένου ότι «η εθνική της ασφάλεια αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου».

Ο Αιγύπτιος ηγέτης επεσήμανε ότι η αποκατάσταση της κυριαρχίας της Λιβύης ξεκινά με την απόσυρση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη του Καΐρου για αυτές τις προσπάθειες σε διμερές, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, όπως αναφέρει και ο αιγυπτιακός τύπος.

Από την πλευρά της, η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Αίγυπτος έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για τον τερματισμό των ξένων παρεμβάσεων στη Λιβύη, καθώς επίσης και για την απόσυρση όλων των μισθοφόρων και ξένων μαχητών.

Η επικεφαλής της λιβυκής διπλωματίας επαίνεσε τον ηγετικό ρόλο της Αιγύπτου στην περιοχή και τις προσπάθειές της να στηρίξει τον λαό της Λιβύης, δηλώνοντας την επιθυμία της χώρας της για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδίως σε θέματα ασφάλειας, με την παράλληλη αναβάθμιση της από κοινού διπλωματικής εκπροσώπησης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.