ΧΙΟΣ - Καταγγελία περί επιδοτούμενης παρουσίας μεταναστών στα νησιάΕνώ αδειάζουν μεν τα ΚΥΤ, οι μετανάστες στην πραγματικότητα δεν φεύγουν, αλλά εγκαθίστανται σε διαμερίσματα στις πόλεις των νησιών

Για… γκριζάρισμα του Αιγαίου και της Θράκης, αλλά και «αλλοίωση στοιχείων» κατηγορεί τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κ. Μηταράκης «εξαφάνισε» από τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης μεγάλο αριθμό μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα με επιδοτούμενο πρόγραμμα και με τη συνδρομή των ΜΚΟ. Όπως σημειώνουν: «Το υπουργείο Μετανάστευσης προκειμένου να δείξει ότι γίνεται αποσυμφόρηση δεν καταμετρά όσους έχουν πάρει άσυλο και τους επιδοτεί να διαμένουν στα νησιά. Τελικά, αντί να τηρεί την υπόσχεσή του για μη μόνιμη παραμονή στα νησιά, την επιδοτεί!».

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στο ότι με την επιδοματική πολιτική που ασκεί το υπουργείο και με την πριμοδότηση στέγης του προγράμματος Helios, αυτό που συμβαίνει είναι να φαίνεται πλασματικά ότι αδειάζουν τα ΚΥΤ από πληθυσμό, αλλά τελικά να γίνεται απλώς εγκατάσταση των μεταναστών εντός του αστικού ιστού, σε διαμερίσματα στις πόλεις των νησιών.

Αντίστροφες ροές
Οι νησιώτες καταγγέλλουν, μάλιστα, και «αντίστροφες ροές», δηλαδή μετανάστες που ενώ είχαν μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα, επιστρέφουν στα νησιά, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτά τα προγράμματα. Επιπρόσθετα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κατηγορείται ότι ως μοναδικό σκοπό έχει την ολοκλήρωση των υπερδομών, αποστολή που του έχει επιδοθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η τακτική που ακολουθείται χαρακτηρίζεται «κυβερνητική εξαπάτηση».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.