Όταν ο Θόδωρος έσωσε την τιμή της Ελλάδας μεταβαίνοντας σε καιρό πολέμου στη Συρία

 


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΜΑΖΙΔΗ

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για το φίλο μου το Θόδωρο Κατσανέβα. Ίσως το κάνω εν καιρώ στη μνήμη του, αν και μου φαίνεται λίγο απίστευτο ότι κάποια στιγμή δε θα ξαναχτυπήσει στο άσχετο το τηλέφωνο και θα είναι η δική του φωνή στην άλλη άκρη, έτοιμος για πείραγμα αλλά και το πάντα κάτι ενδιαφέρον που είχε να πει ή να προτείνει.

Αξίζει όμως να υπενθυμίσουμε μια πολύ σοβαρή εθνική υπηρεσία που προσέφερε ο Θόδωρος στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016 όταν οργάνωσε μια αντιπροσωπεία και μετέβη στη Δαμασκό όπου συνάντησε τον πρόεδρο Ασαντ και τον Πατριάρχη Αντιοχείας, Ιωάννη το 10ο. Θυμάμαι που μου είχε προκαλέσει μια χαρμολύπη όταν με ενημέρωσε για το ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει. Χαρά γιατί τα οργάνωσε όλα μόνος του και πήγε στη Συρία σε μια περίοδο όπου δεν ήταν εύκολη η μετάβαση στη Δαμασκό. Λύπη διότι δε μου είχε πει τίποτε ενώ γνώριζε ότι ήμουν από εκείνους τους λίγους, όπως πχ η πρώτη διδάξασα Πηνελόπη Σταφυλά (η μοναδική Ελληνίδα που έφτασε στις πρώτες γραμμές απέναντι στο ISIS στη Χάμα), που σε αυτόν τον πόλεμο υποστηρίξαμε το συριακό λαό και τη νομιμότητα με πείσμα εξαρχής.

Τουλάχιστον όμως χάρη στο Θόδωρο, και αυτό είναι ένα από τα 2-3 πράγματα για τα οποία θα τον θυμάμαι πάντα, έμαθαν "κάποιοι" στη Συρία ότι στην Ελλάδα, υπάρχουμε ορισμένοι που περνούσαμε την αληθινή εικόνα του πολέμου και τους υποστηρίζουμε στο δίκιο τους.

Στο ταξίδι του Θόδωρου, στο οποίο ήταν παρών κι ο τότε ανεξάρτητος βουλευτής Νικολόπουλος, επρόκειτο να μετάσχουν κι άλλοι βουλευτές αλλά όπως μου είχε πει αργότερα, συνάντησε...εμπόδια.

Ο Θόδωρος άδραξε το καλό όνομα που έχει ακόμη ο Ανδρέας Παπανδρέου στην οικογένεια Ασαντ και βρήκε πρόσφορο έδαφος. Προσπάθησε να κάνει πολλά και να στήσει γέφυρες επιχειρηματικότητας με τη Συρία όταν θα τελείωνε ο πόλεμος.

Στα δέκα χρόνια του πολέμου ήταν ο μόνος που οργάνωσε ένα ταξίδι ελληνικής αντιπροσωπείας στη Δαμασκό.

Ευαίσθητος ως άνθρωπος παρακολουθούσε από κοντά τις εντάσεις στον πλανήτη υποστηρίζοντας το δίκιο των λαών. Το ίδιο έκανε και στην πρόσφατη ανάφλεξη που είδαμε στην Αιθιοπία κατά της φυλής των Τιγκράι γνωρίζοντας λεπτομέρειες που δε θα φανταζόταν κανείς.

Ο Θόδωρος έσωσε την τιμή της Ελλάδας όσον αφορά τον πόλεμο της Συρίας, όπου εξακολουθούμε να λάμπουμε δια της απουσίας μας.



Στο τέλος της ημέρας δεν υπάρχουν ΝΔκράτες, Πασόκοι κ.ο.κ., υπάρχουν καλοί ή μη άνθρωποι, που αγαπούν τον τόπο τους και το δίκιο. Ο Θόδωρος ήταν ένας από αυτούς κι ας μην τον αξιοποίησε ο τόπος του όπως θα όφειλε.


 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.