Επιτέλους η ""προτεσταντική ηθική τιμωρίας"" της Γερμανίας καταρέει.Κάνει ελάχιστα βήματα στην καταπολέμηση της διαφθοράς!

 


 

Η Γερμανία ακολουθώντας την προτεσταντική και λουθηριανή ηθική  προσπαθούσε να τιμωρήσει με κάθε τρόπο κυρίως όμως με την λιτότητα τις χώρες που θεωρούσε ότι δεν ακολουθούσαν τηνα αυστηρά οικονομική πολιτική για να εξυπηρετούν βεβαίως την δική της οικονομική αναπτυξη και τις εξαγωγές.

Τώρα όμως την κατακρίνει και την επικρίνει το Συμβούλιο της Ευρώπης ότι δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει την διαφθορά στο ίδιο της το κράτος

 Το Συμβούλιο της Ευρώπης στην έκθεσή του αναφέρει ότι κάνει πολύ λίγα στην μάχη κατά της διαφθοράς στο Ομοσπονιακό Κοινοβούλιο!

«Οι δεσμευτικές συστάσεις της "Ομάδας κρατών κατά της διαφθοράς" (GRECO) στο Κοινοβούλιο και στην Δικαιοσύνη του 2015 εφαρμόστηκαν γενικά ανεπαρκώς στη Γερμανία. Η γερμανική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να υποβάλει σχετική έκθεση προόδου έως τον Μάρτιο του 2022» σύμφωνα με σημερινή έκθεση. 

Μην ξεχνάμε ότι η «Ομάδα κρατών κατά της διαφθοράς» κίνησε τη λεγόμενη «διαδικασία μη συμμόρφωσης» κατά της Γερμανίας λόγω της ανεπαρκούς εφαρμογής των σχετικών συστάσεων οι οποίες της έγιναν.

Τα παραδείγματα πολλά,,, η έλλειψη σαφών κανόνων για τον τρόπο με τον οποίο οι βουλευτές αντιμετωπίζουν τους εκπροσώπους των ομάδων πίεσης (Lobbies) στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag) . Στην περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων από μεμονωμένα μέλη του Ομοσπονδιακού Kοινοβουλίου (σ.σ. εννοεί το πρόσφατο σκάνδαλο χρηματισμού για την προμήθεια μασκών κορονοϊού), η "Ομάδα" αναμένει την υποχρεωτική ειδική έκθεση. Οι εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητούν επίσης μεγαλύτερη διαφάνεια στις καταθέσεις των βουλευτών του Ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) και των συζύγων τους.


 Η "Ομάδα κρατών κατά της διαφθοράς" ιδρύθηκε το 1999. Βασίζεται, κυρίως, στις αρχές αμοιβαίας τακτικής αξιολόγησης σε θέματα διαφθοράς και διασφαλίζει τη σωστή εφαρμογή από τα κράτη των δύο διεθνών Συμβάσεων που έχουν υιοθετηθεί από την Επιτροπή των Υπουργών, δηλ. της "Σύμβασης Ποινικής νομοθεσίας σχετικά με την Διαφθορά" και της "Σύμβασης Αστικής νομοθεσίας σχετικά με την Διαφθορά".

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.