Συνάντηση Μητσοτάκη Τσίπρα με Ζάεφ, και επιβεβαίωση τήρησης της συμφωνίας των Πρεσπών.

 Η επικείμενη  παρουσία του Σκοπιανού πρωθυπουργού  Ζόραν  Ζάεφ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ,έφερε συναντήσεις τόσο με τον Κ.Μητσοτάκη όσο και με τον Α.Τσίπρα Στις συναντήσεςι αυτές επιβεβαίωσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ττην προσήλωση τους στην τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών..

ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ  ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΑΚΥΡΩΝΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ,,,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗς ΠΑΤΡΙΔΟΣ,,,

ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ  ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ,,,ΑΝΤΙΘΕΤΑ,,,

Αφού συμφώνησαν ότι θα τηρηθεί στο έπακρο η συμφωνία,,,περίεργη η δήλωση του Ζάεφ ότι η Βουλή των Ελλήνων είναι έτοιμη να ψηφίσει και τα τρία μνημόνια συνεργασίας  που στην ουσία αποτελούν την «ουρά» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μια περίεργη και απαράδεκτη διπλωματικά δήλωση που θέλει να προλάβει τις εξελίξεις,Κατα τον ίδιο η ψήφισή τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδιαιτέρως δε της οικονομικής συνεργασίας και την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Αντιδράσεις ήδη υπάρχουν απο στελέχη της ΝΔ.
 Είναι γνωστό εξάλλου ότι πολλοί βουλευτές της ΝΔ, με πρώτον τον Αντώνη Σαμαρά, έχουν ταχθεί κατά των συμφωνιών και έχουν δηλώσει πως θα τις καταψηφίσουν, όταν και όποτε έλθουν στην Βουλή.
 Ο κ. Μητσοτάκης εχθές στην συνάντηση με τον Ζάεφ μίλησε σε ""αυστηρό"" ύφος για το είναι ζωτικής σημασίας ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας και η πλήρης, συνεπής και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών –«όπως έχουμε συζητήσει», υπονοώντας ότι υπάρχουν παρεκκλίσεις που έχουν ενοχλήσει την Αθήνα.

Ο Ζάεφ δεν έκανε καμία αναφορά στα περί Συμφωνίας και άρχισε να μιλά για τις επενδυτικές συμφωνίες στα Σκόπια που έχουν υπογράψει ελληνικές εταιρείες, μίλησε με ενθουσιασμό για την πτήση ελληνικών μαχητικών πάνω από το σκοπιανό εναέριο χώρο.
Αντίθετα ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να του πει πότε θα ανοίξουν τα σύνορα για να έλθουν οι Σκοπιανοί να πιούν καφέ στην Θεσσαλονίκη!
Ταυτόχρονα έχουμε και ένα παιχνίδι πολιτικών εξελίξεων καθώς σάλος πέχει προκληθει από την ηαπόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να αποδεχθεί αίτηση για εγγραφή στα μητρώα των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας της «Μακεδονικής Κινήσεως Προωθήσεως της Μητρικής Γλώσσας».

Ο σύλλογος ιδρύθηκε λίγο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών – τον Νοέμβριο του 2018- και προωθεί ακραίες αλυτρωτικές θέσεις Σκοπιανών εθνικιστών, όπως την διδασκαλία «μακεδονικής γλώσσας» εντός Ελλάδος και την αναγνώριση «μειονότητας».

 Η απόφαση φέρει την «υπογραφή» του υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ο οποίος προέρχεται από το Ποτάμι. 

Το έγγραφο του υπουργείου δημοσίευσε η ίδια η οργάνωση στην ιστοσελίδα της.Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η ηγεσία του υπουργείου έσπευσε να διορθώσει το μεγάλο σφάλμα στο οποίο υπέπεσε και να τονίσει ότι φιλοσκοπιανή οργάνωση διεγράφη  από το μητρώο.
 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.