Αυστραλία.Δικαστήριο έριξε βαρύ πρόστιμο στην Google για παραβίαση νομου για συλλογή προσωπικών δεδομένων.


 

Η Google παραβίασε τον νόμο για τη συλλογή δεδομένων εντοπισμού, παραπλανώντας τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Android σε φορητές συσκευές, όπως αποφάνθηκε αυστραλιανό δικαστήριο σε μια ιστορική απόφαση, που αναμένεται να στοιχίσει πολλά εκατομμύρια δολάρια στην εταιρία.

Η υπόθεση αυτή, που έφερε ενώπιον της Δικαιοσύνης η αυστραλιανή επιτροπή ανταγωνισμού και κατανάλωσης, θεωρείται ιστορικής σημασίας. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε ότι το 2017 και το 2018 η Google παραπλάνησε ορισμένους χρήστες τηλεφώνων και τάμπλετ που είχαν εγκαταστήσει το λειτουργικό της σύστημα Android, συλλέγοντας τις πληροφορίες εντοπισμού τους ακόμη και αφού είχαν επιλέξει να μη μοιραστούν τα δεδομένα «ιστορικού εντοπισμού».

Το δικαστήριο έκρινε κυρίως ότι η Google δεν είχε διευκρινίσει πως επιτρέποντας τη συνέχεια της «Web & App Activity» στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής παραμέτρου στις συσκευές τους περιλάμβανε τα δεδομένα εντοπισμού τους. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ότι η συλλογή δεδομένων εντοπισμού από τις συσκευές Android και iPhone γίνεται εν αγνοία των χρηστών ή χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Τέτοια δεδομένα είναι πολύτιμα για τους διαφημιστές που προτείνουν προϊόντα και υπηρεσίες ανάλογα με την περιοχή.
https://crashonline.gr/

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.