Ιταλία: Συνεχίζονται οι εκρήξεις της Αίτνας – Απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο


Οι εκρήξεις του ηφαιστείου της Αίτνας συνεχίζονται ύστερα από σχεδόν δύο μήνες ενεργής δράσης. Η τωρινή φάση παροξυσμού του Νοτιοανατολικού κρατήρα, η 17η από την αρχή των εκρήξεων του Φεβρουαρίου, δημιούργησε ένα ηφαιστειακό σύννεφο στάχτης ύψους 9 χιλιομέτρων, με βίαιες εκρήξεις και λάβα.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας INGV εξέδωσε δελτίο Vona ‘red’, το οποίο σήμανε την απαγόρευση των πτήσεων και το κλείσιμο του εναερίου χώρου για το κοντινό αεροδρόμιο της Catania, το οποίο όμως παραμένει ανοιχτό για επιχειρήσεις εδάφους.

ΕΡΤ

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.