Συνταγματικό Δικαστήριο Γερμανίας,Απορρίπτει την προσφυγή κατά του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης


 Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε την προσφυγή που είχε κατατεθεί κατά του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης και του μηχανισμού δημιουργίας κοινου ευρωπαϊκού χρέου;

Στην ιστοσελίδα του το Συνταγματικό Δικαστήριο, ανάφερει τα εξλης
«Μία συνοπτική εξέταση δεν αναδεικνύει ισχυρή πιθανότητα παραβίασης» του θεμελιώδους νόμου,ανάκαμψης από το γερμανικό κοινοβούλιο.
Το Δικαστήριο θα συνεχίσει την εξέταση του θέματος επί της ουσίας, αλλά απορρίπτει το αίτημα επείγουσας διακοπής της διαδικασίας επικύρωσης.

Η καθυστέρηση της εφαρμογής θα υπονόμευε το αντικείμενο της οικονομικής πολιτικής και οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να αποδειχθούν μη αναστρέψιμες με δεδομένο τον επείγοντα χαρακτήρα της ανάκαμψης απέναντι στην πανδημία της Covid-19, σύμφωνα με την απόφαση.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε με ένα tweet την ικανοποίησή της για την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία αναμενόταν με ανησυχία από τις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα αναφέρει στην δήλωση της ότι το σχέδιο ανάκαμψης θα ανοίξει τον δρόμο σε μια πράσινη, ψηφιακή και πιο ισχυρή Ευρωπαϊκή Ενωση»,

Συνολικά, 17 ευρωπαϊκές χώρες είχαν επικυρώσει μέχρι τα μέσα του Απριλίου το σχέδιο που προβλέπει πόρους ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, την στιγμή που η πανδημία παρατείνεται στην Ευρώπη και συνεχίζει να πλήττει ολόκληρους τομείς της οικονομίας.

Στηρίζεται σε έναν μηχανισμό, πρωτοφανή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, κοινού χρέους για όλα τα κράτη μέλη. Μέρος των πόρων θα έχει μορφή επιδοτήσεων (312,5 δισεκατομμυρίων) κυρίως προς τις χώρες που έχουν πληγεί σοβαρότερα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.