Νέες δικαστικές περιπέτειες για την Google.Η Daily Mail την κατηγορεί για χειραγώγηση στα αποτελέσματα αναζητήσεων

 Η Daily Mail αποφάσισε να λύσει τις διαφορές της με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Google.Ο λόγος η κατά την εφημερίδα χειραγώγηση των αποτελεσμάτων των αναζητήσεων και την υποβάθμιση των links της  των θεμάτων και άρθρων της εις εύνοια των ανταγωνιστών της.

Επίσης την κατηγορεί ότι  τιμωρεί τους εκδότες που δεν πωλούν αρκετό διαφημιστικό χώρο για τις δικές της διαφημίσεις.

 

 Η Google αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι αυτές οι κατηγορίες είναι άνευ αξίας και δεν ισχύει τίποτα απ' όλα αυτά. Όμως οι μηνυτές της επιστρέφουν και δίνουν παράδειγμα την κάλυψη που έκαναν για την Βασιλική Οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου το 2021.


Σύμφωνα λοιπόν με τους δικηγόρους της Daily Μail τα ρεπορτάζ στη σελίδα της εφημερίδας υποτιμήθηκαν σε ότι έχει να κάνει με την σειρά που εμφανίζονταν στηα αποτελέσματα της αναζήτησης της Google. Ακόμα δίνουν παράδειγμα τα άρθρα του αρθρογράφου της εφημερίδας Piers Morgan, ο οποίος κάθε μέρα έγραφε για τα τεκταινόμενα μέσα στο Μπάκιγχαμ. Οι χρήστες ενώ τον έψαχναν στη μηχανή αναζήτησης, αυτό που έβρισκαν ήταν άρθρα από μικρότερους ιστότοπους που σχολίαζαν το υλικό του.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.