Δικαστές ζητούν να μην ανοίξουν τα δικαστήρια


Την παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων για ακόμα δύο εβδομάδες προκειμένου να προχωρήσει περαιτέρω ο εμβολιασμός των πολιτών, ζητούν με ανοικτή επιστολή τους τέσσερις κορυφαίοι δικαστικοί λειτουργοί, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στην ανοικτή επιστολή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έκθεση των δικαστικών λειτουργών στον κορονοϊό, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωση της.
Οι Εφέτες Μαργαρίτα Στενιώτη και Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης και οι Ειρηνοδίκες Νικήτας Βελίας και Εμμανουήλ Φωτάκης αναφέρουν στην επιστολή τους:
“Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, από την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου, σχεδιάζεται η σταδιακή άρση της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα ισχύοντα επιδημιολογικά δεδομένα, η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωση της.
Αν και σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία», οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας, που βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι σε συνθήκες συνωστισμού, ασκώντας τα καθήκοντά τους, πολλές φορές, σε ακατάλληλους από υγειονομικής άποψης χώρους, υπάγονται στη δεύτερη κατηγορία προτεραιότητας (κρίσιμες λειτουργίες του κράτους), μετά τους Υγειονομικούς, ουδεμία διαδικασία εμβολιασμού έχει μέχρι σήμερα ξεκινήσει, με ευθύνη της Πολιτείας.
Κατόπιν αυτών ζητούμε τη συνέχιση της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων, στο νυν ισχύον νομικό πλαίσιο, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο, υγειονομικά κρίσιμες, εβδομάδες προς το σκοπό υλοποίησης της διαδικασίας εμβολιασμού, δεδομένου ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, λαμβανομένης υπόψη της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού, κάθε άλλη απόφαση θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των λειτουργών, συλλειτουργών, εργαζόμενων στις Δικαστικές Υπηρεσίες και διαδίκων”.

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.