Λάθος τα στοιχεία; Λάθος και τα μέτρα


Λάθος χαρακτήρισε τα μέτρα που ίσχυαν το προηγούμενο διάστημα η γιατρός, καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη είναι λογικό και αποδεκτό οι πολίτες να μην κατανοούν το πώς πηγαίνουμε σε χαλάρωση του lockdown με περισσότερα κρούσματα και σημείωσε πώς όσοι αποφάσιζαν τα μέτρα είχαν ελλιπή στοιχεία και και δεν είχαν καλή κατανόηση για την προστατευτική δράση της αξιοποίησης του υπαίθριου χώρου.

«Δεν είχε ληφθεί υπόψιν ότι δεν ήμασταν πλέον σε κατάσταση με ελάχιστα κρούσματα και θεωρήσαμε ότι περιορίζοντας τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους θα μειώναμε την διασπορά. Αυτό δεν ισχύει γιατί είχαμε ήδη ενδο-οικογενεική, ενδο-επαγγελματική και ενδο-κτηριακή διασπορά μεγάλη και κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τα κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα μετακινούνται γιατί όπως είπε θα αφήνουν και κανένα παράθυρο ανοιχτό ενώ υπογράμμισε πώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως μάσκα, αποστάσεις και πλύσιμο χεριών που ισχύουν και θα συνεχίσουν να ισχύουν.


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.