ΑΠΘ: Το τμήμα κλασσικών σπουδών στα 15 καλύτερα πανεπιστημιακά τμήματα όλου του κόσμου

 

 

Τα πανεπιστήμια μας παράγουν μεγαλειώδη  έργο και αυτό αναγνωρίζεται απο όλον τόν κόσμο

Τη 14η θέση μεταξύ όλων των πανεπιστημίων παγκοσμίως κατέλαβε για το 2021 ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  Ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του ΑΠΘ ανέβηκε δύο θέσεις υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι -αφήνοντας πίσω ιστορικά Πανεπιστήμια όπως το Χούμπολτ και το Στάνφορντ- στον Διεθνή Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων του οργανισμού Quacquarelli Symonds.


«Πρόταση για Διεθνές ερευνητικό κέντρο Κλασικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη»

«Το διεθνές αποτύπωμα του Τομέα Κλασικών Σπουδών είναι απολύτως διακριτό και σταθερό», παρατήρησε ο κ. Τσαγγάλης, προσθέτοντας ότι η αναγνώριση της Αριστείας από την Πολιτεία θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί με «την ίδρυση του πολυπόθητου διεθνούς ερευνητικού κέντρου Κλασικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη κατά το πρότυπο του Institute of Classical Studies στο Λονδίνο και του Center for Hellenic Studies στην Ουάσιγκτον».

«Οι κλασικές σπουδές στην Ελλάδα, σε ερευνητικό, πανεπιστημιακό, επίπεδο δεν έχουν τα τελευταία χρόνια τίποτε πια να ζηλέψουν από τη σύγκριση με τις "μεγάλες δυνάμεις", τη γερμανική, την αγγλοσαξωνική, την ιταλική ή τη γαλλική κλασική φιλολογία -oυδέποτε στα 200 χρόνια της ιστορίας της η ελληνική κλασική φιλολογία είχε να επιδείξει τέτοια εξωστρέφεια, τέτοια διεθνή παρουσία, τόσους μελετητές με εργοβιογραφικά αντάξια των καλύτερων ξένων συναδέλφων μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ και Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Αντώνης Ρεγκάκος, σημειώνοντας ότι ενώ «τον 20ό αιώνα οι διεθνούς προβολής Έλληνες κλασικοί φιλόλογοι μετριούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού, ο Ιωάννης Συκουτρής ή ο Ι.Θ. Κακριδής, σήμερα, τώρα, είναι πολλοί περισσότεροι, με πολλούς από αυτούς να υπηρετούν στο ΑΠΘ».

 Με πληροφορίες απο τοΠρώτο Θέμα

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.