ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ,ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ Zofrank Holdings

 

Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Ολοκληρώθηκε πριν από τις 12 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη ο Δημόσιος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός για τη "Ναυτεμπορική". Πηγές με γνώση ανέφεραν στο Capital.gr πως στην εταιρεία Zofrank Holdings (σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη) περνά η επιχειρηματική δραστηριότητα της Ναυτεμπορικής καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, ήτοι 7 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιποι διεκδικητές για αυτό το κομμάτι της Ναυτεμπορικής ήταν η Alter Ego που προσέφερε 3,856 εκατ. ευρώ, η Cairo που προσέφερε 1,5 εκατ. ευρώ και η Τεχνική Ολυμπιακή η οποία έδινε 1,4 εκατ. ευρώ.

Τα ακίνητα περνάνε έναντι 4,15 εκατ. ευρώ στην Cairo Estate της Eurobank. Για το συγκεκριμένο unit προσφορά κατέθεσε επίσης η Τεχνική Ολυμπιακή (2,3 εκατ. ευρώ) και η Alter Ego η οποία προσέφερε 2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ναυτεμπορική τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα της Eurobank τον Σεπτέμβριο του 2020. Σημειώνεται πως στις 2/6/2017 η Eurobank κατήγγειλε τη σύμβαση που είχε με τη Ναυτεμπορική με το λογαριασμό να παρουσιάζει υπόλοιπο 6,5 εκατ. ευρώ. Η καταγγελία της σύμβασης κοινοποιήθηκε στις 7/6/2017. Κατόπιν η Eurobank πέτυχε την έκδοση διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου ποσού 2,5 εκατ. ευρώ πλέον τόκων. Στις 13/7/2017 υπογράφηκε ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ της Eurobank και της Ναυτεμπορικής και η τελευταία αναγνώρισε την οφειλή της προς την Τράπεζα, δήλωσε δε ότι αδυνατεί να εξυπηρετήσει την οφειλή λόγω οικονομικής αδυναμίας των μετόχων της να ενισχύσουν τα κεφάλαια της, αναγνώρισε την αναγκαιότητα εύρεσης επενδυτή και μέσω του συμφωνητικού η τράπεζα χορήγησε στην πιστούχο χρονικό περιθώριο 4 μηνών προκειμένου να ανεύρει επενδυτή που θα ενισχύσει τα κεφάλαια της πιστούχου, ώστε να βρει επενδυτή.

Η Ναυτεμπορική ιδρύθηκε το 1924 από τους αδελφούς Αθανασιάδη σηματοδοτώντας την εμφάνιση του οικονομικού τύπου στην Ελλάδα. Η πρώτη έκδοσή της ήταν με τον τίτλο "Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον" στις 4 Απριλίου του 1924 με έδρα τον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της κατοχής διέκοψε την έκδοσή της και επανεκδόθηκε στις 8 Μαρτίου 1945.  Στις 2 Αυγούστου 1948 μετονομάστηκε σε "Ναυτεμπορική" και μετέφερε την έδρα της στη περιοχή της Κολοκυνθούς. Η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2000.

https://www.capital.gr

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.