ΔΗΛΩΣΗ ΤΖΟΝΣΟΝ.12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΜΠ!ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ



 Βρετανία-Τζόνσον: Ανοίγουν στις 12 Απριλίου καταστήματα και παμπ - Πότε ξεκινούν τα διεθνή ταξίδια

Ρολά στις 12 Απριλίου θα σηκώσουν όλα τα καταστήματα, γυμναστήρια, κομμωτήρια, παμπ και γενικότερα η εστίαση στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

 Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι προγραμματίζεται το άνοιγμα της οικονομίας για την επόμενη εβδομάδα. Ρολά θα σηκώσουν όλα τα καταστήματα, γυμναστήρια, κομμωτήρια, οι παμπ και γενικότερα η εστίαση αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Με το πρόγραμμα εμβολιασμών να "τρέχει" γρήγορα στο Ηνωμένο Βασίλειο ρίχνοντας τον αριθμό των μολύνσεων, ο Τζόνσον είπε ότι η Αγγλία θα προχωρήσει στο Στάδιο 2 από τις 12 Απριλίου. Είπε μάλιστα ότι και ο ίδιος θα πάει στην παμπ "για να πιεί μια μπίρα" ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητείται από τους πολίτες να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού στα καταστήματα ή στα εστιατόρια. Οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι όποτε μπορούν και να ελαχιστοποιήσουν τα εσωτερικά ταξίδια, δήλωσε.


Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ωστόσο ότι εξετάζει αν θα μπορούσε να οργανώσει ένα "σύστημα επιβεβαίωσης" της κατάστασης του καθενός όσον αφορά την Covid-19 (αν κάποιος έχει προσβληθεί και αναρρώσει ή αν έχει εμβολιαστεί) που θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να ξαναρχίσουν οι εκδηλώσεις με συμμετοχή μεγάλου πλήθους ατόμων. Ο Τζόνσον επισήμανε ότι υπάρχουν "περίπλοκα, ηθικά και πρακτικά ζητήματα (…) που εγείρονται" από την ιδέα εισαγωγής ενός πιστοποιητικού, το οποίο θα βασίζεται αποκλειστικά στον εμβολιασμό. "Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο πώς θα το χειριστούμε, δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα μεροληπτικό σύστημα", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
1
Πότε ξεκινούν τα διεθνή ταξίδια

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ελπίζει ότι τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια θα ξαναρχίσουν από τις 17 Μαΐου.

"Προφανώς, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε από τις 17 Μαΐου, αλλά δεν θέλω να υποτιμήσουμε τις δυσκολίες που βλέπουμε σε ορισμένες από τις χώρες προορισμού στις οποίες μπορεί να θέλουν να πάνε οι άνθρωποι", δήλωσε ο Τζόνσον, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να δει επανεισαγωγή κρουσμάτων στη Βρετανία. Είπε ότι μια ειδική ομάδα θα συνεδριάσει αργότερα αυτήν την εβδομάδα για να καθορίσει ποιο θα μπορούσε να είναι ένα "λογικό" σχέδιο.

Αφού ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια, η Βρετανία σχεδιάζει να κατηγοριοποιεί τις χώρες "χρωματίζοντάς" τις κόκκινες, πορτοκαλί ή πράσινες, ανάλογα με τον βαθμό κινδύνου που θεωρεί ότι υφίσταται στην καθεμιά. Είναι όμως ακόμη πολύ νωρίς για να πει από τώρα ποιες θα είναι οι "πράσινες" χώρες, που σημαίνει ότι για να τις επισκεφθεί κανείς θα χρειάζεται μόνο να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ πριν και μετά το ταξίδι.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αφήνουν να εννοηθεί ότι στη λίστα των "πράσινων" χωρών θα βρίσκονται μεταξύ άλλων η Πορτογαλία, η Μάλτα, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι ΗΠΑ. Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν χώρες που θα χαρακτηριστούν "πορτοκαλί" θα πρέπει να μπαίνουν κατόπιν σε αυτοαπομόνωση ενώ για τις "κόκκινες" χώρες θα απαιτείται καραντίνα.

https://www.thetoc.gr/

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.