Κορονοϊός: Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα ξεκινήσει στη Σερβία τον Μάιο


 Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του νέου κορονοϊού θα αρχίσει έως τις 20 Μαΐου του 2021, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Σερβίας Νενάντ Ποπόβιτς.

Ο Ποπόβιτς δήλωσε επίσης ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα υπογραφεί συμφωνία με τους Ρώσους εταίρους που θα αφορά στην διαβίβαση της τεχνολογίας παραγωγής του εμβολίου.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι έως τις 16 Απριλίου θα φθάσουν στην Σερβία μικρές ποσότητες των συστατικών του εμβολίου και εν συνεχεία θα παραχθεί μια δοκιμαστική παρτίδα εμβολίου. Αφού πραγματοποιηθεί στην Ρωσία ο έλεγχος της παρτίδας αυτής, θα ξεκινήσει η παραγωγή σημαντικών ποσοτήτων του εμβολίου έως τις 20 Μαΐου.

Στις 3 Φεβρουαρίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάντρ Βούτσιτς το θέμα της παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στην Σερβία. Ο Σέρβος πρόεδρος μετά την συνομιλία ανακοίνωσε ότι η Σερβία με την συνδρομή εμπειρογνωμόνων από την Ρωσία θα κατασκευάσουν τις απαιτούμενες μονάδες παραγωγής του ρωσικού εμβολίου, ώστε η χώρα να μπορεί να παράγει μόνη της και πλήρως το εμβόλιο έως το τέλος του έτους.

https://www.capital.gr/

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.