Πρώην υπάλληλος της Fed έκλεψε τα στοιχεία των stress tests των τραπεζών


Πρώην υπάλληλος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) ομολόγησε ότι έκλεψε στοιχεία του ιδρύματος, μεταξύ αυτών και εκείνα για τα stress tests των τραπεζών, μετά την απόφασή του να εγκαταλείψει το ίδρυμα, όπως ανέφεραν την Παρασκευή Αμερικανοί εισαγγελείς.

Ο Venkatesh Rao, 67 ετών, δήλωσε ένοχος ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, σε μία κατηγορία για κλοπή κρατικής περιουσίας. Το 2019, ο Rao εισήλθε στο κτίριο της Federal Reserve στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον αρκετές φορές κατά τη διάρκεια σαββατοκύριακων και εκτύπωσε άνω των 50 απόρρητων εγγράφων, τα οποία περιελάμβαν στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούσε το Δ.Σ. της Fed για να πραγματοποιεί τα τραπεζικά stress tests.

O Rao, ο οποίος είχε αποφασίσει σε συναινετική βάση να αποχωρήσει αφού είχε λάβει κακή αξιολόγηση για την εργασία του, πήρε τα έγγραφα στην οικία του στην Bethesda του Μέριλαντ, όπως παραδέχθηκε.

Στα δικαστικά έγγραφα των οποίων έλαβε γνώση το πρακτορείο Bloomberg δεν εξηγείται τι σκόπευε να πράξει ο Rao με τα στοιχεία που υπέκλεψε ή το εάν τα παρέδωσε σε οποιονδήποτε τρίτο. Πλέον, ο πρώην υπάλληλος της Fed αντιμετωπίζει έως και ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Τα ετήσια stress tests είναι μεταξύ των βασικών εργαλείων εποπτείας της Fed επί του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ, προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα αποφύγει κάποια δομική κρίση.

capital.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.