Το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση είναι να δανείζεται!
Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ Α(Χ)ΡΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ....
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ''ΧΕΡΙ'' ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΛΑΟΥΣ.
ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΔΑΝΕΙΑ.

ΕΞΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ;

ΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ... ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ  ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ...

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με μια πρόταση τα είπε όλα. «Το κλειδί είναι να έχουμε την δυνατότητα να δανειζόμαστε»… 

Και στην περίπτωση που υπάρχουν αμφιβολίες, μια ακόμα παραδοχή έρχεται να τις διαλύσει: «Από τους επόμενους μήνες και για τα επόμενα δύο χρόνια έχουμε ένα σημαντικό ποσό για να ξοδεύουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης». Ευρωπαϊκά λεφτά δηλαδή, τα οποία δεν είναι… τζάμπα. Μέρος τους συμπεριλαμβάνει και δάνεια.

Τι είπε για την κατάσταση και την πορεία της οικονομίας
«Ο λογαριασμός μας δείχνει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν και με πεπερασμένους πόρους. Το σημαντικό είναι να επανέλθουμε, να επιστρέψει η οικονομία στην ανάκαμψη, αυτό είναι το ‘κλειδί. Θα υπάρξουν και τον Απρίλιο οι αναστολές συμβάσεων, όμως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διευκρινίσεις για τις περιπτώσεις στις οποίες θα ισχύουν, κάτι που αναμένεται να γίνει και με την μείωση ενοικίων. Όσο συνεχίζεται το πλήγμα, συνεχίζεται η στήριξη, αλλά με πεπερασμένους πόρους και με στοχευμένα μέτρα», ανέφερε στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Το ‘κλειδί’ είναι να έχουμε την δυνατότητα να δανειζόμαστε. Αυτό είναι εφικτό γιατί είμαστε προσεκτικοί και διότι υπάρχει και η κάλυψη της Ευρώπης. Όσο υπάρχει η κρίση, δεν θα αφήσουμε να την πανδημία να αφήσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία».

Σε ότι αφορά τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε: «Το πότε θα ανοίξει και ποια θα είναι η ροή του Τουρισμού δεν το ξέρουμε. Τα μέτρα σχεδιάζονται κάθε φορά με βάση όσα γνωρίζουμε. Υπάρχουν η επιδότηση παγίων δαπανών, το πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ» και υπάρχει και ένα στοχευμένο πρόγραμμα που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».

Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας, με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει τίποτα, ο αναπληρωτής Υπουργός είπε: «Υπάρχει ο σχεδιασμός των μέτρων επανεκκίνησης, ο συνδυασμός της αναβαλλόμενης κατανάλωσης – δεδομένου και ότι οι άνθρωποι αύξησαν τις καταθέσεις τους τον Φεβρουάριο και έτσι έχουμε αυξημένη πιθανότητα να υπάρξει αυξημένη κατανάλωση τους επόμενους μήνες – και μαζί είναι και οι επενδύσεις που θα έρθουν από τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ελλάδα είναι αυτήν την στιγμή σε φάση πολύ δύσκολη, αλλά και πολύ αισιόδοξη για την επόμενη ημέρα. Από τους επόμενους μήνες και για τα επόμενα δύο χρόνια έχουμε ένα σημαντικό ποσό για να ξοδεύουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε τις προγραμματισμένες επενδύσεις και την διαφορά από τις καλύτερες του αναμενομένου αποδόσεις στην ανεργία και το οικονομικό πλήγμα στον Προϋπολογισμό από την πανδημία».

Η κατάθεση του ελληνικού σχεδίου για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, θα γίνει αρχές Απριλίου και θα ακολουθήσουν περίπου 100 ημέρες μέχρι να αξιολογηθεί και να εγκριθεί από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές: «Αυτό σημαίνει ότι Ιούλιο με Αύγουστο αναμένουμε ποσό περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά αφορούν αποκλειστικά επενδύσεις. Δεν επιτρέπουν προσλήψεις ή επαναλαμβανόμενες δαπάνες. Στις επενδύσεις περιλαμβάνονται και προγράμματα κατάρτισης του προσωπικού. Θα υπάρχουν και άλλα προγράμματα που θα είναι πιο εύκολα και πιο γρήγορα, όπως τα «Εξοικονομώ». Οι βαριές επενδύσεις που είναι καινούριες θα πάρουν περισσότερο χρόνο. Δεν προβλέπεται ωστόσο στην παρούσα φάση αύξηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ο κ. Συλακάκης πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, παρά τις δικαστικές κινήσεις της Γερμανίας, καθώς είναι τεράστια η πολιτική πίεση στην ΕΕ.Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.