Λινού : «Η πολιτεία να αναθεωρήσει – Να βγαίνει έξω ο κόσμος»Αμφισβητεί ευθέως η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, όχι μόνο τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα, Πέμπτη 4/3, αλλά και το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία.

Η κ. Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στη λογική του εγκλεισμού και της αυστηρής παραμονής των πολιτών στις οικείες τους. «Έχω αμφιβολίες για τα δεδομένα και την διαχείριση των δεδομένων που οδήγησαν στην λήψη των νέων μέτρων. Όταν παίρνουμε μέτρα, πρέπει να μελετάμε το κόστος και το όφελος. Αυτή τη στιγμή το κόστος δεν έχει μελετηθεί και δεν έχουν μελετηθεί αντίμετρα», ανέφερε με νόημα.

«Ο εγκλεισμός στο σπίτι θα λειτουργήσει αρνητικά»
«Θεωρητικά κάθε μέτρο μειώνει τα κρούσματα, εκτός από κάποια που μπορεί να τα αυξάνουν. Φοβάμαι πολύ ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι και η δυσκολία αξιοποίησης των πάρκων, μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά. Για παράδειγμα από τις 18:00 δεν μπορούμε να μετακινηθούμε. Αν σε μία πολυκατοικία υπάρχουν 5 παιδιά δημοτικού, τι είναι ασφαλέστερο; Να μετακινηθούν όλα σε ένα διαμέρισμα μαζί με τους γονείς τους που αυτό γίνεται, ή να πάνε στην αυλή του κοντινότερου σχολείου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λινού.

«Ή κανείς δεν τολμά να αγγίξει τα δεδομένα ή δεν ξέρει να τα σχεδιάσει»
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ μάλιστα, έκανε έκκληση στην κυβέρνηση: «Να αναθεωρήσει τα μέτρα. Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει διασπορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν υπάρχει διασπορά στα σχολεία αν ανοίξουν. Απλά δεν έχουμε δεδομένα. Απλά κανένας δεν τολμάει να αγγίξει τα δεδομένα ή δεν ξέρει να τα σχεδιάσει».

newsbreak.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.