Επέκταση της συμφωνίας για ΑΟΖ με την Αίγυπτο

 

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, που φαινόταν ότι δεν θα είναι καλές για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τόσο με την επιδιωκόμενη από την Τουρκία προσέγγισή της με την Αίγυπτο, προκειμένου να σπάσει το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί εναντίον της, όσο και με την προοπτική της ενεργειακής συμφωνίας μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ που θα καταστήσει σχεδόν όνειρο θερινής νυκτός την λειτουργία του EastMed, οδήγησαν τον Νίκο Δένδια στην εσπευσμένη επίσκεψη στο Κάιρο και στη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Όπως σας μεταφέραμε και χθες, στη συνάντηση που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών επιβεβαίωσαν άλλη μία φορά τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών. Και όχι μόνο αυτό. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ήρθε σε συμφωνία με την αιγυπτιακή πλευρά να αναθεωρηθούν η προηγούμενη συμφωνία και οι σχετικοί χάρτες ώστε να καλύπτονται οι ελληνικές απαιτήσεις και να μην υπάρχει «χώρος» που θα εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι.

Έτσι στη συμφωνία για την ΑΟΖ φαίνεται ότι θα αναγνωρίζονται η επήρεια του Καστελλόριζου και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί και επίσημα, θα πρόκειται για θετικότατη εξέλιξη!

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καταγράφηκε ταύτιση των απόψεων των δύο χωρών στα περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στο θέμα της Λιβύης και γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο.

https://www.newsbreak.gr


 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.