Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στο Μεξικό



Σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) στην πολιτεία Γκερέρο, στο δυτικό Μεξικό, ανακοίνωσε η μεξικανική σεισμολογική υπηρεσία.

Το επίκεντρο του σεισμού, που δεν προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές, ούτε θανάτους, τουλάχιστον με βάση όσα είναι γνωστά ως εδώ, εντοπίστηκε 59 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη Σαν Μάρκος, στην πολιτεία Γκερέρο, διευκρίνισε η υπηρεσία.

Στην πρωτεύουσα,  η δόνηση δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή, αλλά ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες.
Στο Μεξικό,  καταγράφονται αρκετά συχνά ισχυροί σεισμοί.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 370 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 7.000 και πλέον, κυρίως στην πρωτεύουσα.

Το 1985, σεισμική δόνηση 8,2 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους στο Μεξικό.

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.