Eλληνοτουρκικά: “Υπέρμετρες” φιλοδοξίες του Γ. Στόλτεμπεργκ


Χωρίς να έχει δείξει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι τώρα στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ σε τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Στόλτενμπεργκ με συμμετοχή του ΥΕΘΑ, ο ΓΓ της Συμμαχίας πρότεινε τριμερή συνάντηση Στόλτενμπεργκ-Δένδια-Τσαβούσογλου στο περιθώριο της επικείμενης υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ την ερχομένη Τρίτη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε πως για συμβολικούς και πρακτικούς λόγους, καλό θα ήταν να πραγματοποιηθεί πρώτα η συνάντηση των δύο υπουργών και ανάλογα την έκβαση της να ακολουθήσει συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Όμως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πάντα ήταν ένα “βαρύ παιχνίδι” για τα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Στο θέμα των σχέσεων ΗΠΑ – Ρωσίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, εμφανίστηκε σαν αυτόκλητος συνήγορος του κ. Πούτιν. Η αποκλιμάκωση αποτελεί στόχο της Ε.Ε., δεν πρέπει όμως να ξεχνούν ποιος και γιατί δημιουργεί τις εντάσεις.

Πηγή: EΡΤ


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.