Ιράν-Κίνα υπέγραψαν 25ετη συμφωνίας συνεργασίας στην Τεχεράνη

 

 Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και της Κίνας υπέγραψαν το Σάββατο 25ετή συμφωνία για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο tasnimnews.com.

Το έγγραφο υπογράφηκε από τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ και τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ γι, αφού οι δύο κορυφαίοι διπλωμάτες πραγματοποίησαν συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Τεχεράνη.

Η ολοκληρωμένη στρατηγική εταιρική σχέση Ιράν-Κίνας ανακοινώθηκε σε κοινή δήλωση κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στην Τεχεράνη το 2016.

Ο χάρτης πορείας συνεργασίας αποτελείται από 20 άρθρα, τα οποία καλύπτουν τους δεσμούς Τεχεράνης-Πεκίνου σε "πολιτική", "εκτελεστική συνεργασία", "ανθρώπινη και πολιτιστική", "δικαστική εξουσία, ασφάλεια και άμυνα" και "περιφερειακούς και διεθνείς" τομείς, σύμφωνα με τη δήλωση που κυκλοφόρησε τότε.

Το Σάββατο, ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε επίσης συνομιλίες με τον Iρανό Πρόεδρο Χασάν Ρουχάνι και τον Αλί Λαριτζάνι, ανώτερο σύμβουλο του ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης.

Στη συνάντησή του με τον Λαριτζάνι, ο Γουάνγκ δήλωσε ότι οι σχέσεις της χώρας του με το Ιράν δεν θα επηρεαστούν από τις συνθήκες της ημέρας, αλλά θα παραμείνουν μόνιμες και στρατηγικές.

Αναφερόμενος στις ιστορικές και φιλικές σχέσεις μεταξύ Τεχεράνης και Πεκίνου, τόνισε τη σημασία της διμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο της 25ετούς συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Ιράν-Κίνα υπογραφή 25ετούς συμφωνίας συνεργασίας στην Τεχεράνη.

http://www.freepen.gr/
 


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.