Εμείς κάνουμε διερευνητικές και οι Τούρκοι ασκήσεις για το πως θα περάσουν τον Έβρο


Εν αναμονή του επόμενου κύκλου των ελληνοτουρκικών διερευνητικών συνομιλιών και με τις ελληνοτουρκικές συζητήσεις περί μηχανισμού αποσυμπίεσης εντός ΝΑΤΟ να προχωρούν κανονικά, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δίνει στη δημοσιότητα τηλεοπτικά πλάνα από άσκηση των τουρκικών ΕΔ ,με σενάριο τη διέλευση του Έβρου.
Μπορεί να πρόκειται για “τακτική εκπαιδευτική δραστηριότητα” των Τούρκων στην περιοχή, αλλά η επιλογή να δοθεί δημοσιότητα σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Ερντογάν περί επιθέσεων που δέχεται η Τουρκία από τη Δύση, δημιουργούν ένα άλλο κλίμα απ΄ αυτό της “ελληνοτουρκικής προσέγγισης” που ορισμένοι προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανό στην Αθήνα, μιλώντας ακόμη και για “ελληνικό μαξιμαλισμό”. Απάντηση σ΄ αυτές τις απόψεις έδωσε ο Χρ.Λαζαρίδης, πρώην βουλευτής και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη συνέντευξη του στο Militaire.gr .

Αρνητικό είναι το κλίμα και στο κυπριακό με την Τουρκία να επιμένει σε θέσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές προς συζήτηση, ελπίζουμε όχι μόνο από την Λευκωσία και την Αθήνα, αλλά και από τη λεγόμενη “διεθνή κοινότητα”, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει “λύσεις’ που θα νομιμοποιούν την εισβολή του 1974.


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.