Μονόλιθος κοντά σε αρχαίο ναό στην Τουρκία


Ένας τρίμετρος μεταλλικός μονόλιθος εμφανίστηκε στο Γκεμπεκλί Τεπέ στην Τουρκία, όπου βρίσκεται ένας από τους αρχαιότερους γνωστούς ναούς του κόσμου, στην επαρχία της Σανλιούρφα.
Όπως αναφέρει η Daily Sabah, δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν στην περιοχή την Παρασκευή όταν ντόπιοι σε κοντινό χωριό τους ενημέρωσαν σχετικά. Ο μονόλιθος είναι μικρότερος από πολλούς από τους άλλους που εμφανίστηκαν πέρσι σε διάφορα σημεία ανά τον κόσμο, σε μια περίεργη «μανία» που προκάλεσε ενδιαφέρον σε όλο τον πλανήτη, καθώς πολλοί τους παραλλήλιζαν με τους μονολίθους του «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος» του Άρθουρ Κλαρκ.

Στη μεταλλική στήλη υπάρχει μια επιγραφή γραμμένη σε παλιό τουρκικό αλφάβητο: «Κοιτάξτε στον ουρανό αν θέλετε να δείτε το φεγγάρι».

Σε εξέλιξη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι έρευνα για να βρεθεί ποιος εγκατέστησε τη μεταλλική στήλη στην ερημιά.

Η «μανία» των μονολίθων άρχισε τον Νοέμβριο, με την εμφάνιση ενός στην έρημο της Γιούτα της ΗΠΑ. Έκτοτε πολλοί εμφανίστηκαν σε διάφορα σημεία και χώρες, από τη Ρουμανία ως τον Καναδά. Οι θεωρίες για την προέλευσή τους δίνουν και παίρνουν- και αν και υπάρχουν αυτοί που μιλάνε για πιθανή εξωγήινη προέλευση (όπως οι μονόλιθοι της «Οδύσσειας»), στις περισσότερες περιπτώσεις διαπιστώνεται πως αποτελούν τεχνουργήματα τοπικών καλλιτεχνών.Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.