Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μέρκελ, Ντράγκι, Κόστα, Μισέλ, Φον Ντερ Λάιεν



 Η αντιμετώπιση της πανδημίας και ο συντονισμός των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό το φως των νεότερων εξελίξεων σε υγειονομικό επίπεδο και στο ζήτημα της διάθεσης εμβολίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την καγκελάριο της Γερμανίας και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε, εκ νέου, στους συνομιλητές του την πρότασή του για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που, όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, θα διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης τη σημασία της ταχείας αδειοδότησης νέων εμβολίων από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, πάντα με σεβασμό σε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά δίχως γραφειοκρατικά κωλύματα. Παράλληλα, οι ηγέτες αντάλλαξαν, προπαρασκευαστικά, απόψεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου, για το θέμα της Τουρκίας.

https://www.capital.gr

 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.