LOTUS: Χρηματοδοτούν τα ΗΑΕ το ελληνικό drone που θα χτυπά σε σμήνος;


 





Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΗΑΕ θα εξέταζαν την χρηματοδότηση του προγράμματος του ελληνικού drone DELAER RX-3.

 
LOTUS: Χρηματοδοτούν τα ΗΑΕ το νέο ευρωπαϊκό UAV ειδικά σχεδιασμένο για την αποτελεσματική επιτήρηση των συνόρων και την αναγνώριση απειλών, το οποίο θα είναι ελληνικής προέλευσης;

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνία επιχορήγησης 9,7 εκατομμυρίων ευρώ για την χρηματοδότηση προγράμματος.

Το LOTUS – LOW Observable Tactical Unmanned System χρησιμοποιεί μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως:

Στελθ ιδιότητες
Ανεξάρτητες λειτουργικές δυνατότητες
Αξιοπλοΐα και διαλειτουργικότητα με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ
Αξιόπιστες επικοινωνίες
Εκτεταμένη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
Κυβερνο-ασφάλεια και δυνατότητα υποστήριξης πρόσθετων αποστολών

Το LOTUS θα βασίζεται σε προηγούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία στα drones HCUAV (σ.σ. έχει ήδη δοκιμαστεί με πτήση) και DELAER(σ.σ. αναμένεται να πραγματοποιήσει πτήσεις φέτος).

Το νέο drone με στελθ ιδιότητες και διαλειτουργικότητα με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ (σ.σ. Link 16) θα αποτελέσει ένα θανάσιμο όπλο στα χέρια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Το αόρατο drone θα στέλνει εικόνα σε πραγματικό χρόνο των τουρκικών στόχων στα ελληνικά μαχητικά, τα οποία θα εγκλωβίζουν τους στόχους και θα τους διαλύουν, πετώντας σε απόσταση ασφαλείας από τα τουρκικά αντιαεροπορικά.

Αυτό είναι και το σενάριο που τρέμουν οι Τούρκοι, αφού πλέον τα ελληνικά μαχητικά θα έχουν απεριόριστες δυνατότητες πληγμάτων.

Στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα συμμετέχοντα κράτη μέλη (Κύπρο, Ισπανία, Ολλανδία), παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξει τη βιομηχανική ικανότητα της χώρας να αναπτύξει υπερσύγχρονες τεχνολογίες.

Η κοινοπραξία του προγράμματος LOTUS συντονίζεται από την INTRACOM DEFENSE και αποτελείται από βιομηχανικές, επιστημονικές και στρατιωτικές οντότητες από την Ελλάδα (IDE, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ALTUS, CFT, Πανεπιστήμιο Πατρών και Αποθήκη Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρονικής Πολεμικής Αεροπορίας), την Κύπρο (SignalGenerix, Cyric και Geoimaging), την Ισπανία (Embention) και τις Κάτω Χώρες (RHEA Group).
 
Μέσω της συμμετοχής του στο πρόγραμμα, το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας (HMoD) θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αντίστοιχες επιχειρησιακές απαιτήσεις και να επιτύχει αυτάρκεια σε drones εντός πέντε ετών.

Επιπλέον, το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει ένα UAV, το οποίο θα καλύψει αποτελεσματικά ένα επιβεβαιωμένο κενό στην άμυνα της χώρας.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για Αμυντικές Υποθέσεις των ΗΑΕ Μοχάμεντ Αλ Μποουάρντι και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων (Wahat Al Karama).

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος (ε.α.)Θεόδωρος Λάγιος.

https://hellas-now.com/

 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.