Εκδήλωση από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Σουηδία για τον Ιωάννη Καποδίστρια


Στο πλαίσιο εορτασμών της επετείου 200 χρόνων από της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, η πρεσβεία της Ελλάδας στη Σουηδία πραγματοποίησε, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Σουηδικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, διαδικτυακό σεμινάριο (Webinar), με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας (1776-1831) Κερκυραίος Αριστοκράτης, Ευρωπαίος Διπλωμάτης, Κυβερνήτης της Ελλάδας».

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που διοργανώνει η ελληνική πρεσβεία στο πλαίσιο αυτό, ενώ επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της ότι η έναρξη των εκδηλώσεων είχε τον επιπλέον συμβολισμό της 3ης Φεβρουαρίου 1830, ημερομηνίας κατά την οποία υπεγράφη το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο αναγνωρίσθηκε η Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος στη νεότερη ιστορία και το οποίο υπήρξε αποτέλεσμα επίπονων προσπαθειών του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Ομιλήτρια ήταν η Ελένη Σταμπόγλη, ιστορικός/εκδότρια, με την ιδιότητά της ως προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα, η οποία παρουσίασε την ιστορική και ψυχολογική διαδρομή για τη μεταμόρφωση του Ιωάννη Καποδίστρια από Κερκυραίο αριστοκράτη στη σπουδαία ευρωπαϊκή προσωπικότητα και στη μεγάλη και μοναδική πατριωτική φυσιογνωμία της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Της κεντρικής ομιλίας προηγήθηκαν χαιρετισμοί του πρέσβη της Ελλάδας στη Σουηδία Ανδρέα Φρυγανά και του Φιλέλληνα, δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σουηδίας Νταγκ Μάτσον (Dag Mattsson), υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Σουηδικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.

Τη διαδικτυακή εκδήλωση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, παρακολούθησε μεγάλος αριθμός ατόμων από τη Σουηδία, την Ελλάδα αλλά και άλλα μέρη του κόσμου (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Ιαπωνία).


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.