Αποδοκιμαστηκε ο πρωθυπουργος στην Ικαρια


ΜΕ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας (ΣΕΝΙ) τονίζει σε ανακοίνωσή του, πως «είναι προφανές πως η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αμέριστη υποστήριξη των κυρίαρχων ΜΜΕ, προσπαθεί να συγκαλύψει με κάθε τρόπο και μέσο τα πραγματικά αίτια των πολιτικών της επιλογών, να αποπροσανατολίσει και ιδίως να τρομοκρατήσει την κοινωνία, έχοντας ως απώτερη επιδίωξη την μεταφορά του λογαριασμού της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης στους γνωστούς παραλήπτες, δηλαδή στον σκληρά δοκιμαζόμενο για χρόνια από μνημόνια και πανδημικά κύματα ελληνικό λαό».

ο Σύλλογος Εργαζομένων χαρακτηρίζει πρόκληση την επίσκεψη, ξεκαθαρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «είναι ανεπιθύμητος ως ο κύριος υπεύθυνος των εφαρμοζόμενων πολιτικών που, όχι μόνο δεν θωρακίζουν το ΕΣΥ όπως ψευδώς και προκλητικά διαλαλούν οι αρμόδιοι και αβαντάρουν οι υποτακτικοί τους, αλλά στην ουσία δρομολογούν την περαιτέρω διάλυσή του, όπως επιτάσσουν τα νεοφιλελεύθερα ευαγγέλια των διεθνών τοκογλύφων».

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων, χαρακτηρίζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού ως «φιέστα εξωραϊσμού της εγκληματικής πολιτικής» της κυβέρνησης.

«Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι -και αποδεικνύεται κάθε μέρα που περνάει- αδιέξοδη και εγκληματική. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα σήμερα και τους χιλιάδες νεκρούς του κορονοϊού και των άλλων ασθενειών. Η ΝΔ είναι ο ποιο γνήσιος ιδεολογικός εκφραστής των πολιτικών της διάλυσης του ΕΣΥ και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας. Πολιτική που όλες οι κυβερνήσεις υπηρέτησαν. Τώρα αυτοί που έχουν κάνει τα πάντα για να διαλύσουν το ΕΣΥ κουνούν το δάχτυλο στο λαό με το αντιδραστικό ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης. Ακόμη και ο τελευταίος προϋπολογισμός που ψήφισε η κυβέρνηση προβλέπει εν μέσω πανδημίας μείωση των δαπανών για την υγεία κατά 572 εκ. ευρώ! Και καμία στημένη φιέστα δεν μπορεί να το κρύψει αυτό» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων.

Η συλλογικότητα «Πυξίδα» από την Ικαρία, που τονίζει πως «για τους χιλιάδες νεκρούς του κορονοϊού και των άλλων ασθενειών, για τα συνεχόμενα παρατεταμένα lock down, για την ανεργία και τη φτώχεια που απλώνονται στην κοινωνία, για τα κλειστά σχολεία, για την στέρηση των ελευθεριών μας, τις απαγορεύσεις που είναι αδιάλειπτα σε ισχύ 11 μήνες τώρα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της. Την ευθύνη που θέλουν να ξεχάσουμε με τις φιέστες των εμβολιαστικών κέντρων.

» Για εμβόλια που παρά το ότι τα έχουμε προπληρώσει πριν ακόμα παρασκευαστούν δεν έρχονται ή έρχονται με το σταγονόμετρο. Πρόκειται για έναν ακόμη κυβερνητικό τραγέλαφο, αλλά και μια απόδειξη για το πώς αξιοποιούν την πανδημία οι χρυσοπληρωμένες πολυεθνικές του φαρμάκου, που στα πλαίσια της “πρωτοφανούς παγκόσμιας αλληλεγγύης”, όπως μας παραμυθιάζουν, τα κέρδη τους φτάνουν σε απίστευτα ύψη.»

«Να μην γίνουν τα νησιά μας ντεκόρ της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης» τονίζουν με ανακοίνωση τους η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (μέλος ΟΓΕ), το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑ.


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.