«Κλειδώνει» η εισήγηση για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα στην Αττική

 


Την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα για τα Σαββατοκύριακα στην Αττική φαίνεται πως προκρίνουν οι επιδημιολόγοι.

Επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του iEidiseis οι τελευταίες πληροφορίες για το σχέδιο της εισήγησης των ειδικών αναφορικά με τα μέτρα που εισηγούνται για την Αττική, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μετά το πέρας της συνεδρίασης της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, η οποία συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, προκρίνεται ο περιορισμός των μετακινήσεων στη μεγάλη περιφέρεια της χώρας από τις 6 το απόγευμα - αντί από τις 9 το βράδυ - τα Σαββατοκύριακα, όπως ισχύει και σε άλλους νομούς σε «επίπεδο Β».

Το «απαγορευτικό» δεν αναμένεται να υιοθετηθεί για τις καθημερινές, καθώς είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην πολυπληθή πρωτεύουσα.

Εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» για την επέκταση - από νυχτερινή σε... απογευματινή - της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αττική το Σάββατο και την Κυριακή από την κυβέρνηση, η οποία θα έχει τον τελευταίο λόγο επί των αποφάσεων, μπορούμε να υποθέσουμε πως θα ισχύσει άμεσα, από μεθαύριο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, με δεδομένη την αγωνία των αρχών να «φρενάρουν» την έξαρση των κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο.

Εξυπακούεται, δε, πως ένα τέτοιο μέτρο θα τροποποιήσει και το ωράριο των καταστημάτων, συμπαρασύροντας το σε λήξη στις 18:00 ή λίγο νωρίτερα.

Εξάλλου, υπό συζήτηση φέρεται να τέθηκε και η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ Δήμων που παρουσιάζουν υψηλό ιικό φορτίο, κάτι που επίσης θα ήταν πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί στην Αθήνα.

Ακόμη, έγινε γνωστό πως οι ειδικοί «κοκκινίζουν» τη Θεσσαλονίκη και, πιθανότητα, την Αχαΐα (σήμερα σε επίπεδο Β είναι μόνο η Πάτρα, όχι όλος ο νομός).

Επισημαίνεται, τέλος, πως η εισήγηση των ειδικών θα λάβει την τελική της μορφή αύριο, Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Επιτροπής. Οι ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν, το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

Τα τελευταία στοιχεία για την επιδημία

Σε 1.070 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στη χώρα, τα οποία προέκυψαν μετά τη διενέργεια 44.396 τεστ για κορονοϊό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Το τελευταίο 24ωρο, ειδικότερα, έγιναν 16.331 μοριακοί έλεγχοι (PCR) και 28.065 rapid τεστ.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως η ημερήσια θετικότητα διαμορφώνεται στο 2,4% - ο δείκτης αυτός παρουσιάζει, οριακή, δηλαδή, βελτίωση σε σχέση με το 2,9% της Τετάρτης.

Σημειώνεται πως από τα κρούσματα του 24ωρου, τα 533 εντοπίζονται στην Αττική (612 χθες), ενώ τα 87 αφορούν στη Θεσσαλονίκη (83 χθες).

Επιπλέον, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 25, ενώ από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 5.903 θάνατοι, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Τέλος, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέβηκε στους 249, έναντι 246 χθες.

https://www.ieidiseis.gr/

 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.