Αντώναρος: Ύποπτο να συρόμαστε σε διάλογο με την Τουρκία ειδικά αυτήν την ώρα

 


 Το δικό του προβληματισμό ως προς τη χρονική συγκυρία της έναρξης διερευνητικών επαφών με την Τουρκία εξέφρασε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Ευάγγελος Αντώναρος θέτοντας ορισμένα λογικά ερωτήματα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Μου προκαλεί μεγάλη αρνητική εντύπωση ότι ως χώρα παμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία επιδιώκοντας να δώσουμε με παραπειστικό και επικοινωνιακά παραπλανητικό τρόπο στους Ελληνες πολίτες τη λανθασμένη εντύπωση ότι πρόκειται για αυτονόητη δήθεν επανέναρξη μιας διαδικασίας που ειχε διακοπεί το 2016. Δεν είναι έτσι.

Η Τουρκία έχει - προσπαθήσει τουλάχιστον να -- δημιουργήσει τετελεσμένα κι έχει διατυπώσει απαιτήσεις στο διάστημα που μεσολάβησε που θα θέσει ασφαλώς στο τραπέζι. Άλλωστε οι δημόσιες δηλώσεις των Τούρκων επισήμων δεν αφήνουν καμμία αμφιβολία για αυτό. Πώς θα αντιδράσουμε ως χώρα; Θα αποχωρήσουμε όταν τεθούν, όπως είμαι βεβαιος ότι θα τεθούν, θέματα κυριαρχίας, αποστρατιωτικοποίησης νησιών κλπ.

Θεωρώ λάθος αλλά και πολιτικά ύποπτο εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι συρόμεθα σε συζήτηση στην ουσία εφ όλης της ύλης. Ειδικά αυτή την ώρα που οι Ελληνες έχουν άλλες έγνοιες στο μυαλό τους κι ελάχιστα ασχολούνται με θέματα εξωτερικής πολιτικης. Και υποπτεύομαι ότι θα αποδειχθεί πόσο δίκιο είχε κι έχει ο Κώστας Καραμανλής που με κρυστάλλινη διαύγεια είχε προβλέψει τις επικίνδυνες αυτές εξελίξεις που οφείλονται και σε παροτρύνσεις ξένων "φίλων" μας ήδη απο το τέλος του 2019.

http://www.freepen.gr

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.