Κοζάνη: Έκοψαν το ρεύμα σε καρκινοπαθή πατέρα – Κάνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα


Είναι από αυτές τις ιστορίες των ανθρώπων, που αναρωτιέται κανείς αν μπορεί να συμβαίνει εν έτει 2021, να υπάρχει άνθρωπος με σοβαρά προβλήματα υγείας, χωρίς ρεύμα.

Έπειτα από επικοινωνία του KOZANILIFE.GR με τον 40χρονο καρκινοπαθή,  από τον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ο ίδιος ανέφερε: “Έχω κολώνα της Δ.Ε.Η στην αυλή του σπιτιού μου και δεν έχω ρεύμα”. Ο 40χρονος Κοζανίτης, αυτή τη στιγμή είναι άνεργος και η ασθένεια του τον καθιστά ανήμπορο να δουλέψει.

Ο ίδιος πάσχει από καρκίνο στα οστά και υποβάλλεται κάθε μήνα σε χημειοθεραπείες, με 90% αναπηρία, όπου καλείται να ζήσει με το επίδομα των 473 ευρώ την τετραμελή οικογένεια του. Το επίδομα αυτό θα το λαμβάνει περίπου για ένα χρόνο, αφού θα χρειαστεί να επανεξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή στην περίπτωση που θεραπευτεί. Τον περασμένο Σεπτέμβρη του 2020, έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, ενώ λόγω τη πανδημίας και λόγω οικονομικών προβλημάτων του ίδιου, η μεταμόσχευση δεν έγινε.

Η ασθένειά του και της μικρής του κόρης, η οποία πάσχει από αυτισμό και χρειάζεται περισσότερα από 200 ευρώ το μήνα για τις θεραπείες του παιδιού του, δεν του έδωσαν περιθώρια να μπορέσει να διαχειριστεί τα γραφειοκρατικά, αλλά και τα οικονομικά ζητήματα που προέκυψαν.

Ο 40χρονος Κοζανίτης, έχασε τη μητέρα, τον πατέρα και τον αδερφό του από καρκίνο, όπου για να μπορέσει να κάνει αποδοχή κληρονομιάς, χρειαζόταν χρήματα που ο ίδιος δεν διαθέτει.

Κάπως έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί για τους ίδιους λόγους να πάρει τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η στο όνομα του από το πατρικό του σπίτι, όπου και μένει με την τετραμελή οικογένειά του.

Οι οφειλές στη Δ.Ε.Η. ανέρχονται περίπου στις 8.000 ευρώ, ενώ δεν μπορεί να κάνει ρύθμιση αφού ο λογαριασμός δεν είναι στο όνομά του, αλλά ούτε και να κάνει νέο συμβόλαιο .Ο ίδιος ζητάει το πιο απλό πράγμα, να μεταβιβαστεί στον ίδιο ο λογαριασμός τη Δ.Ε.Η. και να πληρώνει τους λογαριασμούς όπως ο καθένας.

Ο 40χρονος καρκινοπαθής άντρας με την τετραμελή οικογένειά του αυτή τη στιγμή φιλοξενείται σε συγγενικό του πρόσωπο και κάνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα να επιληφθεί του ζητήματός του.

Το πρωί της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου 2021 μέλη του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια πραγματοποίησαν κινητοποίηση – παρέμβαση στα ταμεία της ΔΕΗ Α.Ε Κοζάνης για την επανασύνδεση του ρεύματος.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.