Στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η πρώτη δίωξη για τις πορείες - Κατηγορείται για απείθεια


Ο πρώτος πολίτης για τον οποίον η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις, είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Η δικογραφία αφορά στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους. Τότε παρά το γεγονός πως ο ειδικός διαμεσολαβητής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του πεζοδρομίου αυτοί επέλεξαν να καταλάβουν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η κίνησή τους αυτή προκάλεσε την παρέμβαση των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να συγκρουστούν. Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τότε, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Στην εν λόγω δικογραφία, η οποία είναι η πρώτη που αφορά σε συνδικαλιστή από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις συναθροίσεις το περασμένο καλοκαίρι, ο Μιχάλης Γιαννάκος κατηγορείται για απείθεια.

pronews.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.