«Προοδευτικοί εκπαιδευτικοί» αφαίρεσαν την «Οδύσσεια» από το πρόγραμμα σπουδών σχολείου της Μασαχουσέτης γιατί διδάσκει «ρατσισμό, σεξισμό, αντισημιτισμό και άλλες μορφές μίσους»!!!


«Προοδευτικοί εκπαιδευτικοί»
αφαίρεσαν την «Οδύσσεια»
από το πρόγραμμα σπουδών
σχολείου της Μασαχουσέτης
γιατί διδάσκει «ρατσισμό, σεξισμό, αντισημιτισμό
και άλλες μορφές μίσους»!!!
Καθηγήτρια... Αγγλικών χαρακτήρισε
το κλασσικό έπος… «σκουπίδι»!!!
Όταν δεν μπορείς να κατανοήσεις το μεγαλείο… 

Του Γιώργου Λεκάκη

Ένα σχολείο της Μασαχουσέτης έχει αφαιρέσει την «Οδύσσεια» από το πρόγραμμα σπουδών του, καθώς «ακτιβιστές της προοδευτικής εκπαίδευσης» και ιδεολόγοι της «κριτικής φυλετικής θεωρίας» θέλουν να… καθαρίσουν το υλικό σπουδών, που θεωρούν απαράδεκτο, από τις αίθουσες διδασκαλίας!


Ο Meghan Cox Gurdon, σε μια στήλη γνώμης στην Wall Street Journal, έγραψε για μια «συνεχή προσπάθεια» από «ιδεολόγους κριτικής θεωρίας», καθηγητές σχολείου, και «αναταράκτες του Twitter» να «αρνηθούν την πρόσβαση των παιδιών στην λογοτεχνία» Αυτοί οι ακτιβιστές αντιτίθενται σε κλασσικά κείμενα, όπως η Οδύσσεια του Ομήρου ή το «The Scarlet Letter» του Nathaniel Hawthorne, διότι ισχυρίζονται ότι τέτοια κείμενα μπορεί να διδάσκουν «ρατσισμό, ικανότητα, αντισημιτισμό και άλλες μορφές μίσους»!
«Αυτές οι ιστορίες μπορεί να σπείρουν σπόρους… προκατάληψης», έγραψε εις εξ αυτών, ο… Venkatraman (!), αλλά δεν υποστηρίζει την απαγόρευση κλασσικών κειμένων από την αίθουσα της διδασκαλίας.

Άλλοι «ακτιβιστές», ωστόσο, λέει η στήλη του Gurdon, θέλουν πράγματι να απαγορεύσουν εντελώς τα κλασσικά κείμενα!

Η δε καθηγήτρια Αγγλικών, Heather Levine, η οποία εργάζεται για τα δημόσια σχολεία του Lawrence στην Μασαχουσέτη, γιόρτασε το γεγονός ότι η «Οδύσσεια» αφαιρέθηκε από το σχολικό πρόγραμμα, και αποκάλεσε το επικό ελληνικό ποίημα «σκουπίδι»…

ΠΗΓΗ: Την είδηση δημοσιεύει η Τhe blaze με τίτλο «Report: Massachusetts school bans 'The Odyssey' as progressives demand purge of classics» και με ενδεικτικό υπότιτλο «These people are teaching your kids» / «Αυτοί οι άνθρωποι διδάσκουν τα παιδιά σου», 28.12.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 29.12.2020, εφημ. KONTRA NEWS, 31.12.2020.Όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις και να καταλάβεις το μεγαλείο, προσπαθείς να το φέρεις στα μέτρα σου και σ’ αυτά που γνωρίζεις και κατανοείς…


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.