Σμύρνη: Aνακαλύφθηκαν ερείπια από Ναό της Αφροδίτης ηλικίας 2.500 ετώνΤούρκοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν, ερείπια από Ναό της Αφροδίτης, που χτίστηκε τον 6ο αιώνα προ Χριστού, στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, στη δυτική Τουρκία.

Οι Τούρκοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν, συνολικά, 35 προϊστορικούς οικισμούς (16 από αυτούς χρονολογούνται από την Ύστερη Νεολιθική Εποχή, η οποία έληξε περίπου το 4500 π.Χ. στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου), ωστόσο το κύριο εύρημα ήταν ο Ναός της Αφροδίτης, ηλικίας περίπου 2.500 ετών

Η επικεφαλής της ανασκαφής, Ελίφ Κοπαράλ, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Αρχαιολογίας και Καλών Τεχνών Mimar Sinan, ανέφερε ότι οι επιστήμονες θα μπορούσαν να αποκτήσουν, με τα συγκεκριμένα ευρήματα, σημαντική γνώση για την τεράστια κοινωνικοοικονομική δομή αυτής της περιόδου.

«Εξερευνώντας την επιφάνεια, ανακαλύψαμε τον Ναό της Αφροδίτης, που χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. Εκείνη την εποχή, η θεά της ομορφιάς ήταν μια από τις πιο σεβαστές. Αυτό είναι ένα καταπληκτικό και εντυπωσιακό εύρημα», είπε η Κοπαράλ.

Τα πρώτα ίχνη του ναού ανακαλύφθηκαν από την ομάδα αρχαιολόγων το 2016. Ο επικεφαλής της αποστολής τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, οι επιστήμονες συνεργάστηκαν ενεργά με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι βοήθησαν στην προστασία των ιστορικών αξιών από το να λεηλατηθούν από λαθρέμπορους και παράνομους κυνηγούς θησαυρών.

pronews.grFair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.