Εξαδάκτυλος: Η εμβολιαστική πολιτική είναι λάθος, δεν θα βοηθήσει – «Να αναθεωρηθεί το σχέδιο» (video)


Ζητά να αλλάξει η φόρμα συγκατάθεσης

Την αναθεώρηση του εμβολιαστικού σχεδιασμού ζητάει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει επίσημα ο εμβολιασμός για τον κορονοϊός στην ΕΕ, επομένως και στην Ελλάδα.

Όπως υποστηρίζει ο σχεδιασμός για τον τρόπο που θα γίνει το εμβόλιο στους πολίτες είναι αποθαρρυντικός. «Η εμβολιαστική πολιτική δεν θα μας βοηθήσει, είναι λάθος. Η διαδικασία εμβολιασμού είναι περίπλοκη και αποθαρρυντική για τους πολίτες. Απρόσωπη και ραντεβού στα τυφλά μέσω μιας πλατφόρμας ή μέσω του ΚΕΠ», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια, οι εντατικές είναι γεμάτες, οι θάλαμοι νοσηλείας είναι γεμάτοι, ο αριθμός των ανθρώπων που χάνονται καθημερινά από κορονοϊό, ισοδυναμούν με εκείνον από πτώση αεροσκάφους. Οι εμβολιασμοί θα πάνε πιο πίσω γιατί η προμήθεια θα είναι μικρότερη από την αρχική πρόβλεψη».

Αναφορικά με το τι θα μπορούσε να γίνει, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως «καλό είναι να υποβληθούν ερωτήσεις πριν φτάσει κάποιος στο εμβολιαστικό κέντρο και ανάλογα με τις απαντήσεις του θα εξαρτηθεί αν πρέπει να προχωρήσει στη διαδικασία εμβολιασμού ή όχι. Πριν εμβολιαστεί ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί. Είναι ένα εμβόλιο που σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να φέρει κάποια μικρά προβλήματα. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν για να μπορέσουν να αναζητήσουν την αντίστοιχη βοήθεια».

Συμπλήρωσε ακόμα πως «είναι μια αποθαρρυντική διαδικασία. Εάν εμβολιαστούν λιγότεροι επειδή αποθαρρύνονται από τη διαδικασία το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υποδεέστερο από αυτό που περιμένουμε». Πρότεινε, επίσης, οι ερωτήσεις να γίνονται όταν κάποιος κλείνει το ραντεβού του.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ανέφερε ότι αυτός πρέπει να γίνεται μόνο από παιδιάτρους.

Υπογράμμισε επίσης, ότι το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται για το κλείσιμο των ραντεβού, θα πρέπει να διατεθεί για την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα θα υπάρχουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα ενώ κάθε πολίτης (αφού εμβολιαστούν αρχικά οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες) θα μπορεί να κλείνει ραντεβού μέσω SMS, διαδικτυακά ή μέσω τηλεφώνου για να εμβολιαστεί.

Να αλλάξει η φόρμα συγκατάθεσης

Υπογράμμισε ότι η φόρμα συγκατάθεσης που θα πρέπει να υπογράψουν οι πολίτες, προτού εμβολιαστούν, πρέπει να αλλάξει.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «προσβλητικό» το ότι γιατροί και νοσηλευτές καλούνται να υπογράψουν ως επαγγελματίες υγείας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να δηλώνεται με σαφήνεια εάν αυτός που πήρε το ιστορικό ήταν γιατρός.

Επισήμανε ακόμα ότι η διαχείριση θα πρέπει να ανατεθεί στους γιατρούς.

Για ρεβεγιόν

Αναφορικά με τον αριθμό των 9 ατόμων στο ρεβεγιόν, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως είναι ασφαλέστερο να μείνουμε με τα άτομα που μένουμε κάτω από την ίδια στέγη. «Δεν είναι απαραίτητο να εξαντλήσουμε τα μέτρα», τόνισε.

Για αυστηρότερα μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές

Αναφορικά με τις περιοχές που εξακολουθούν να «βράζουν» και το ενδεχόμενο να επιβληθούν πρόσθετα μέτρα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ εξήγησε:

«Γίνεται συζήτηση η οποία δεν έχει καταλήξει ακόμα για το αν θα αλλάξουν οι ρυθμίσεις στις περιοχές στο κόκκινο. Η κυκλοφορία του ιού περιορίζεται όταν περιορίζεται η κυκλοφορία των ανθρώπων, πρέπει να εξετάσουμε την κίνηση».

https://www.altsantiri.gr/

 

 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.