«Βόμβα» στον αθλητισμό: Αποκλεισμός της Ρωσίας από Ολυμπιακούς, Παραολυμπιακούς και Μουντιάλ λόγω ντόπινγκ (video)



Η αρχική επιβολή της ποινής ήταν για τέσσερα χρόνια, αλλά μετά την προσφυγή στο CAS έπεσε στα δύο

Τον αποκλεισμό της Ρωσίας από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα για τα δύο επόμενα χρόνια αποφάσισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός αντι-ντόπινγκ μετά από το σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει στη χώρα τα περασμένα χρόνια.

Η αρχική επιβολή της ποινής ήταν για τέσσερα χρόνια, ενώ αναμενόταν το αποτέλεσμα της προσφυγής στο CAS, που αποφάσισε η ποινή να πέσει στα δύο χρόνια

 

Συγκεκριμένα, η Ρωσία δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά ούτε και στο Μουντιάλ του 2022.

Σύμφωνα με το Sport-fm, δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο μπορεί να κατέβει στα προκριματικά των διοργανώσεων, όπως για παράδειγμα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά χωρίς τη δυνατότητα συμμετοχής στην τελική φάση.

Οι ίδιο οι ρώσοι αθλητές θα μπορούν να διαγωνιστούν ως ανεξάρτητοι, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ομάδα της Ρωσίας, ή σημαία της Ρωσίας.

 

Όπως αναφέρει στο twitter, ο αθλητικογράφος του BBC, Dan Roan, η μείωση της ποινής της Ρωσίας αναμένεται να δυσαρεστήσει κάποιους από τους αθλητές της δύσης, αλλά και όσους ήταν ήδη δυσαρεστημένοι καθώς δεν υφίσταται απόλυτος αποκλεισμός της Ρωσίας παρά το τεράστιο σκάνδαλο ντόπινγκ.

https://www.altsantiri.gr


 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.