Διέρρευσαν οι τιμές των εμβολίων στο Twitter


Αποκαλύφθηκαν -κατά τύχη- οι τιμές των εμβολίων κατά του κορονοϊού που προορίζονται για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η υφυπουργός Προϋπολογισμού του Βελγίου Έβα Ντε Μπλίκερ ανήρτησε, την Πέμπτη, στο Twitter έναν πίνακα με τις τιμές των εμβολίων που έχουν αγοραστεί από την ΕΕ, σπεύδοντας στη συνέχεια να διαγράψει το tweet, σύμφωνα με τον βελγικό ιστότοπο HLN (που έδωσε και στη δημοσιότητα τις τιμές) και όπως μεταδίδει το Politico. 

 Η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα τις τιμές, στις οποίες έχει αγοραστεί το κάθε εμβόλιο, επικαλούμενη συμφωνίες εμπιστευτικότητας. 

Σύμφωνα, πάντως, με το screenshot που δημοσίευσε το βελγικό μέσο HLN, οι δαπάνες της ΕΕ κυμαίνονται μεταξύ 1,78 ευρώ και 14,7 ευρώ για κάθε εμβόλιο. 

Ειδικότερα, οι τιμές για κάθε δόση εμβολίου είναι οι εξής:

Για το εμβόλιο της Oxford/AstraZeneca: 1,78 ευρώ.
Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson: 10,4 ευρώ (8,50 δολάρια).
Για το εμβόλιο της Sanofi/GSK: 7,56 ευρώ.
Για το εμβόλιο της BioNTech/Pfizer: 12 ευρώ.
Για το εμβόλιο της CureVac: 10 ευρώ.
Για το εμβόλιο της Moderna: 14,7 ευρώ (18 δολάρια).
Η υφυπουργός Προϋπολογισμού του Βελγίου, αφού διεγράφη η ανάρτηση από το Twitter, ανέφερε ότι επρόκειτο για «λάθος που έγινε από την ομάδα επικοινωνίας της». 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το HLN, η Κομισιόν από μέρους της δήλωσε: «Δεν θα σχολιάσουμε αυτό που συνέβη στο Βέλγιο, αλλά οι τιμές των εμβολίων είναι εμπιστευτικές». 

sputniknews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.