Μία «νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας» θα εμβολιαστούν πρώτοι, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.


 Μετά τη σημερινή σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως  οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα θα είναι μία «νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας».

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε πως τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό θα φτάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ μία ημέρα αργότερα, στις 27 του μηνός, θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί σε συνολικά πέντε νοσοκομεία.

Μετά την ανακοίνωση των ημερομηνιών, ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα δοθεί μία «προτεραιοποίηση σε σχέση με το ποιοι συμπολίτες μας θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι», σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

«Θα προηγηθούν, προφανώς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρωτίστως οι ήρωές μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων» διευκρίνισε.
Σειρά, στη συνέχεια, θα πάρουν όσοι είναι άνω των 65 ετών με τον αριθμό τους να υπολογίζεται γύρω στα  2,4 εκατομμύρια.
Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα στα κράτη-μέλη της ΕΕ, με ημερομηνίες έναρξης της διαδικασίας την 27η, την 28η, την 29η Δεκεμβρίου.

Στη χώρα μας η επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού έχει λάβει το όνομα «Ελευθερία» και, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ουσιαστικά σηματοδοτεί την αρχή του τέλους με σκοπό την απόκτηση της ελευθερίας «να ζούμε και να δημιουργούμε υγιείς και απελευθερωμένοι από την ομηρία και τους καταναγκασμούς της πανδημίας».


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.