Η ΕΕ θέλει να πάρει τα χωρικά ύδατα της Βρετανίας

 Άρχισε να ξεσκεπάζεται η ΕΕ. Καιρός ήταν γιατί η γερμανική ΕΕ είχε ρουφήξει το αίμα των υπολοίπων χωρών της ένωσης.

Μετά το Brexit η Βρετανία και η ΕΕ βρίσκονται σε συνομιλίες τις περασμένες εβδομάδες για τις οικονομικές συμφωνίες που θα ισχύουν μεταξύ των δύο πλευρών μόλις εκπνεύσει η μεταβατική περίοδος στις 31 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στους βουλευτές για την προοπτική των συμφωνιών με την ΕΕ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι μία «καλή συμφωνία είναι ακόμα πιθανή». 

''Ήδη είχαμε μία έτοιμη συμφωνία η οποία ήταν η συμφωνία αποχώρηση, μία πολύ καλή συμφωνία'' συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ευημερήσει ανεξάρτητα από το αν θα επιτευχθεί νέα. 

Επέμεινε ότι κανείς Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να υπογράψει τις απαιτήσεις της ΕΕ «στις οποίες για την ώρα επιμένει», προσθέτοντας ότι ενώ υπάρχει η εκκρεμότητα της εμπορικής συμφωνίας η χώρα θα ευημερήσει και χωρίς αυτήν. 

«Οι φίλοι μας στην ΕΕ επιμένουν για την ώρα ότι αν περάσουν νέο νόμο στο μέλλον με τον οποίο εμείς εδώ δεν συμφωνούμε τότε αυτοί θέλουν να έχουν αυτόματα το δικαίωμα να μας τιμωρήσουν και να απαντήσουν» ανέφερε.

«Δεύτερον, λένε ότι η Μ. Βρετανία πρέπει να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που να μην έχει κυριαρχία στα χωρικά της ύδατα. Και δεν πιστεύω ότι αυτοί είναι όροι που ο πρωθυπουργός μίας χώρας μπορεί να δεχτεί» συνέχισε, προσθέτοντας ότι αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα γνωρίσει «ισχυρή ευημερία» μαζί με την Σκωτία και «θα επανακτήσει τον έλεγχο των ψαριών του».

Οι έντονες συνομιλίες στο Λονδίνο κατέληξαν σε ναυάγιο, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να φθάνει στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν το Brexit χωρίς συμφωνία, καθώς «σημαντικές διαφορές» παραμένουν μεταξύ των δύο πλευρών σε κρίσιμα ζητήματα παρά την εκπνοή της μεταβατικής περιόδου του ενός έτους.

sputniknews.gr


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.