Εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα Εθνική και Παγκρητία φλερτάρουν με την Αττικής

 


Στο προσκήνιο επιστρέφει η Τράπεζα Αττικής, καθώς υπάρχουν διάφορα σενάρια προκειμένου η κυβέρνηση να διευθετήσει ένα ακόμα “αγκάθι” στις τράπεζες.

Η Τράπεζα χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου καθώς με τις τιτλοποιήσεις κοντεύει να ξεμείνει από κεφάλαια.
Η μια λύση, η οποία εξετάζεται είναι η απορρόφηση από την Εθνική Τράπεζα, είτε μια σχέση ανταλλαγής, είτε με “σπάσιμο” καλής και κακής Αττικής.

Η Εθνική Τράπεζα, διερευνά διάφορα σενάρια ως προς την κεφαλαιακή της ενίσχυση με αύξηση κεφαλαίου μετά την τιτλοποίηση κόκκινων δανείων, ύψους 6,3 δισ. ευρώ και την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με 420 εκατ. ευρώ.

Με ενίσχυση κεφαλαίων 1 -1,5 δισ. ευρώ ισχυροποιείται σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού ενώ θα προκύψουν οφέλη και για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο θα σπεύσει να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου – όπως και στην Τράπεζα Πειραιώς.

Μια δεύτερη λύση για την Αττικής, όπως προαναφέρθηκε είναι να απορροφηθεί από την Εθνική Τράπεζα το καλό κομμάτι και να δοθεί το κακό σε κάποια εταιρεία από τους διαχειριστές δανείων.
Για την Τράπεζα Αττικής, όμως, ενδιαφέρον έχει επιδείξει και η Παγκρήτια Τράπεζα του Μιχάλη Σάλλα, η οποία θα πετύχαινε ένα διπλό στόχο :

Αφενός να μεγαλώσει το ενεργητικό και αφετέρου να εισέλθει διά της πλαγίας οδού στο χρηματιστήριο. Το εμπόδιο βεβαίως, είναι τα κόκκινα δάνεια και ζημιά από τις τιτλοποιήσεις.


Πάντως σημειώθηκε μια πρωτοφανής κίνηση.  Ανακοινώθηκε ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας είναι ο κ. Α. Βαρθολομαίος, ο οποίος παραμένει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής.

Δεν γνωρίζουμε εάν θα ακολουθήσει η παραίτηση ή εάν η “μεταγραφή” έγινε λόγω “κεκτημένης ταχύτητας”.

Συνεχίζετε………….

https://tilegrafimanews.gr/Υ,Γ,Βαδίζουμε με σταθερό ρυθμό προς ένα τραπεζικό σύστημα με ΔΥΟ το πολύ ΤΡΕΙΣ συστημικές τραπεζες -μεγαθηρία,,,που δεν θα είναι τράπεζες του ελλημικού λαού αλλά των γερμανικών κ μόνο συμφερόντων με αφαίμαξη των χρηματων του λαού μας!!

ΝΑΤΑΣΑ

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.