Την Τετάρτη η υπογραφή για την επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια




Μέσω διαδικτύου θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Volkswagen AG για την μεγάλη, πράσινη, καινοτομική επένδυση του γερμανικού κολοσσού στην Αστυπάλαια.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 10:00 οπότε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, θα συνομιλήσουν με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG.

Στην ίδια ψηφιακή πλατφόρμα θα μετάσχουν οι αρμόδιοι υπουργοί που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας: ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, αντίστοιχα, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, και η γενική γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

Η επένδυση της VW στο νησί των Δωδεκανήσων αφορά το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονόμησης με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, γνωστό και ως «Green & Sustainable Island».

Το έργο επιμερίζεται σε φάσεις και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση όλων των δημόσιων συγκοινωνιών με ηλεκτροκινούμενα οχήματα, την παροχή γενναίων κινήτρων –πέραν αυτών που ούτως ή άλλως έχει θεσμοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση– για την αντικατάσταση των οχημάτων των κατοίκων από ηλεκτροκίνητα οχήματα και την ανάπτυξη μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η οποία θα μπορεί να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του νησιού σε ηλεκτρισμό. Κατόπιν, θα «τρέξει» και το πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στο νησί.
ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ sputniknews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.