Ο ιός κολλάει στα σούπερ μάρκετ;



Η καθηγήτρια επιδημιολογίας  Αθηνά Λινού εξήγησε στο protothema.gr: «Όντως υπάρχει μια ανάλυση από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας , η οποία παρουσιάζει ότι την εβδομάδα από 9 μέχρι 15 Νοεμβρίου το 18% των κρουσμάτων προήλθαν από επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ και το 12% από μαθητές Γυμνασίου.Αυτό είναι ανησυχητικό και μάλιστα συμπίπτει να έχει δημοσιευτεί πριν λίγο καιρό και μια μελέτη του Χάρβαρντ  για τη Βοστώνη στις ΗΠΑ που αφορούν εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ  σύμφωνα με την οποία ,το 20% των εργαζομένων ήταν θετικοί και μάλιστα πέντε φορές πιο συχνά θετικοί ήταν οι εργαζόμενοι που ερχόντουσαν σε επαφή με πελάτες .

Έχω δύο πράγματα να παρατηρήσω: το ένα είναι ότι στην Αγγλία, αυτές οι μετρήσεις αφορούν περίοδο που ίσχυε το lockdown. Το lockdown άρχισε στην Αγγλία στις 5 Νοεμβρίου επομένως οι άλλες πηγές διάδοσης όπως τα εστιατόρια και παμπς δεν λειτουργούσαν.Και ίσως για αυτό έρχονται πρώτα τα σούπερ μάρκετ. Στην Αμερική είναι εντυπωσιακό ότι οι εργαζόμενοι ερχόντουσαν σε επαφή με τους πελάτες οπότε μπορεί να γίνεται ένας φαύλος κύκλος. Οι πελάτες έρχονται να ψωνίσουν , μεταδίδουν τον ιό στους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι στους επόμενους πελάτες» λέει στο protothema.gr  και συνεχίζει:

«Αυτή τη  στιγμή αυτό που θα σύστηνα  και κάνω έκκληση στους διευθυντές και ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ είναι να αυξήσουν στο μέγιστο και να διευκολύνουν τη διανομή των τροφίμων ή των προϊόντων κατ οίκον. Και από όσο γνωρίζω,στην Αθήνα από τότε που ξεκίνησε ο κορωνοϊός, αυτό έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολο και μπορεί να χρειάζεται και μια εβδομάδα για να σου κάνουν ντελίβερι ενώ πριν ήταν θέμα ωρών. Πρέπει να αυξήσουν τους εργαζόμενους για να μπορούν να καλύπτουν αυτή τη ανάγκη του κόσμου έτσι ώστε να μειώσουμε τις επαφές. Με αυτό τον τρόπο και οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ θα προστατευτούν γιατί δεν θα έρχονται σε επαφή με μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αλλά και ο πληθυσμός θα προστατευθεί.

Είναι πιθανό να συμβαίνει αυτό και στην Ελλάδα αλλά δεν υπάρχουν μελέτες που να το δείχνουν ενώ  θα έπρεπε να ληφθούν δείγματα από τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ γιατί βρίσκονται σε κίνδυνο και οι ίδιοι» επισήμανε στο protothema.gr η καθηγήτρια επιδημιολογίας ,Αθηνά Λινού.

Αν είσαι σε γυάλα δεν κολλάς, απλά δε ζεις....
Απ' ότι φαίνεται οι μελέτες που γίνονται κάπου αποσκοπούν..
Η νέα μελέτη που έγινε έδειξε πως ο ιός κολλάει στο σούπερ μάρκετ!
Αυτό όμως είναι και μια καλή  δικαιολογία ώστε να γίνει ακόμα και η αγορά τροφίμων ηλεκτρονική. Έτσι δε θα χρειάζεται να βγαίνουμε καθόλου από το σπίτι. Οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ  θα είναι πλέον άχρηστοι .Ήδη τους αντικαθιστούν με  αυτόματους πωλητές και αυτόματα ταμεία. Θα μειωθεί το προσωπικό στο ένα τρίτο και αν... Ακόμα και η τροφή μας θα είναι επιλογή άλλων.....
Τα e-shop εξυπηρετούν μόνο τις πολυεθνικές που μειώνουν έτσι τα έξοδα τους και αυξάνουν τα κέρδη τους.

Τίποτα δε γίνετε με αγνές προθέσεις και κανείς δε νοιάζετε για την ψυχική και σωματική μας ακεραιότητα.  Ο σκοπός είναι να εγκλωβιστούμε στα σπίτια μας μια για πάντα και όλα να λειτουργούν ψηφιακά. Δε θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής ούτε στο τι θα τρώμε. Εμείς θα ζητάμε κι άλλοι θα επιλέγουν... Έχουμε πεθάνει και δεν το καταλάβαμε....


Κοίτα να δεις που αυτά που βλέπαμε στις ταινίες δεν ήταν και τόσο επιστημονική φαντασία.


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.