Τι ετοιμάζει η Τουρκία και "μαζεύει" εταιρείες που κινδυνεύουν από κυρώσεις;


Η Τουρκία σχεδιάζει να επαναπατρίσει ορισμένες κρατικές εταιρείες ενέργειας από το εξωτερικό σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον κλάδο από την απειλή των κυρώσεων, μεταδίδει το Bloomberg.

Το σχετικό νομοσχέδιο πήρε το πράσινο φως χθες από το τουρκικό κοινοβούλιο.

Οι νέοι κανονισμοί έχουν στόχο να προστατεύσουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εξερεύνηση και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από πιθανές τιμωρητικές ενέργειες, δήλωσε ο Suleyman Onel, αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας μιλώντας στους βουλευτές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.

Ο αξιωματούχος επικαλέστηκε προηγούμενες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά μελών της κυβέρνησης.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν απειλήσει να υποχρεώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά να υιοθετήσει ανάλογες αποφάσεις κατά της Τουρκίας για τις ενέργειες της στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτει το Bloomberg.

με πληροφοριες απο Bloomberg

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.