Η αστυνομία διαλύει συγκέντρωση αρνητών των μέτρων για τον κορονοϊό στο Βερολίνο


Σε σοβαρά επεισόδια εξελίχθηκε η κινητοποίηση των αρνητών του κορονοϊού στο Βερολίνο το απόγευμα του Σαββάτου, την οποία διέλυσαν οι αστυνομικοί, λόγω μη τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αν και σε γενικές γραμμές η κινητοποίηση ήταν ειρηνική, πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές, κυρίως ακροδεξιοί, επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Βουλής, έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία προχώρησε σε πάνω από 300 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και γνωστός στη Γερμανία τηλε-μάγειρας που παρέστη στην πορεία και μίλησε στους συγκεντρωμένους καταγγέλλοντας τα μέτρα για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 38.000 Γερμανοί, κυρίως αρνητές του κορονοϊού, υποστηρικτές θεωριών συνωμοσίας αλλά και του αντιεμβολιαστικού κινήματος, και ακροδεξιοί, που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα που έχει επιβάλει η γερμανική κυβέρνηση εξαιτίας της πανδημίας. Μεταξύ των οργανώσεων που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια ήταν και η ακροδεξιά φιλοναζιστική οργάνωση Reichsbürger (Πολίτες του Ράιχ), που έφεραν διακριτικά των Ναζί, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από την πολιτική ηγεσία της χώρας.about:blank

Ο υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς τόνισε ότι «τα σύμβολα των Ναζί δεν έχουν θέση στο γερμανικό κοινοβούλιο».

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ χαρακτήρισε «απαράδεκτα» έκτροπα όσα εκτυλίχθηκαν. Η θέα «εξτρεμιστών και ταραχοποιών» να προσπαθούν να εισέλθουν με τη βία στο κτίριο του Ράιχσταγκ, «του συμβολικού κέντρου της δημοκρατίας μας», είναι «απαράδεκτη», πρόσθεσε. «Είναι άλλο πράγμα το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι και άλλο αυτό το πράγμα».

Ανάλογες διαδηλώσεις κατά των μέτρων για τον κορονοϊό από άτομα που θεωρούν ότι πρόκειται για απάτη έγιναν και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι, η Βιέννη, η Ζυρίχη.


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.