Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Τζώρτζ Τσουγκαράκης Γιατί ο Τραμπ καταφεύγει στα δικαστήρια για το αποτέλεσμα

 


Με πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν να προηγείται και να βρίσκεται κοντά στον Λευκό οίκο και ανακηρυχθεί 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο σημερινός πλανητάρχης Ντόναλντ Τράμπ, προσφεύγει στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Για την Αμερική αυτή η πρακτική δεν είναι ξένη όπως εξηγεί μιλώντας στο iefimerida o Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Τζωρτζ Τσουγκαράκης καθώς οι κανόνες δεν είναι ίδιοι για όλες τις Πολιτείες. Ειδικά σε αυτές τις εκλογές το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους κανόνες για την επιστολική ψήφο που από την αρχή αποτελούσε «κόκκινο πανί» για τον Ρεμπουπλικανό Πρόεδρο.

«Μπορώ να πω, ότι σε προκαταρκτικά ζητήματα, είναι σύνηθες να ερμηνεύονται οι εκλογικοί κανόνες από τα δικαστήρια όταν προκύπτουν διαφορές. Για παράδειγμα, οι κρατικοί νομοθέτες έχουν την ευθύνη για τον καθορισμό των κανόνων που ισχύουν για τις εκλογές στην πολιτεία τους. Όπως να ορίσουν το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες, να καλύψουν τις ανάγκες των ψηφοφόρων που πάνε να ψηφίσουν, καθώς και το πιο σημαντικό σε αυτές τις εκλογές, τους κανόνες που αφορούν την επιστολική ψήφο» , λέει ο κ. Τσουγκαράκης και συνεχίζει:

Ως εκ τούτου, σε γενικές γραμμές δεν είναι ανησυχητικό ή ασυνήθιστο για έναν υποψήφιο να ζητήσει τη βοήθεια των δικαστηρίων για την ερμηνεία και το τέλος της επιβολής αυτών των κανόνων. Ωστόσο, δεν έχω δει τις λεπτομέρειες σχετικά με τους ισχυρισμούς του προέδρου. Γνωρίζω μόνο ότι ισχυρίζεται πως σε μια από τις πολιτείες συμπεριλήφθηκαν στις έγκυρες και 53 πρόωρες (άκυρες) ψήφοι.


Το σκεπτικό του Ντόναλντ Τραμπ

«Προφανώς, σε εκλογές τέτοιου μεγέθους που αφορούν δεκάδες εκατομμύρια ψήφους, αυτό είναι κάτι ασήμαντο, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει τον πρόεδρο με δύο τρόπους.
Πρώτον, είναι μια τακτική καθυστέρησης. Ως μέρος των αξιώσεών του, ζητά από τα δικαστήρια να σταματήσουν την καταμέτρηση των ψήφων έως ότου το δικαστήριο επιλύσει τους ισχυρισμούς του. Αυτή η καθυστέρηση είναι υπέρ του, καθώς οι ως τώρα καταμετρήσεις τείνουν υπέρ του Μπάιντεν.
Δεύτερον, αν και ο ισχυρισμός αφορά μόνο 53 ψήφους , εάν η απόφαση είναι υπέρ του προέδρου, θα μπορούσε να εφαρμοστεί ευρύτερα και μπορεί να ακυρώσει πολλές ακόμη ψήφους» . επισημαίνει ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος.
Η περίπτωση του 2000 με τον Αλ Γκορ

Η Προεδρική εκλογή στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε κριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο το 2000 μετά από προσφυγή του Αλ Γκορ, που ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων στη Φλώριντα ωστόσο Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Τζώρτζ Μπους 35 ημέρες μετά τις εκλογές. Το δικαστήριο είχε ταχθεί κατά της επανακαταμέτρησης και ο Αλ Γκορ είχε αποδεχθεί την ήττα του.

Στη συνέχεια και καθώς Θα διατίθενται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νομικές διαδικασίες, θα μπορώ να παράσχω περισσότερες πληροφορίες 


https://www.iefimerida.gr


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη ναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.