Ιερώνυμος: Θέλουμε ανεξαρτησία της Εκκλησίας και συνεργασία με το κράτος


"Η Εκκλησία και οι Αρχιερείς δεν θέλουν χρήματα, δεν θέλουν να φάνε, τους φτάνουν. Θέλουν τη δική τους περιουσία να την αξιοποιήσουν", υπογράμμισε.

 "Η Εκκλησία και οι Αρχιερείς δεν θέλουν χρήματα, θέλουν τη δική τους περιουσία να την αξιοποιήσουν", επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος.

Με την ευκαιρία της αναγόρευσής του σε επίτιμο Δημότη Λαμιέων, ο Ιερώνυμος, έχοντας στο ακροατήριο τον υπουργό Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα, τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και πολλούς ακόμη πολιτικούς, βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί ξανά στο διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας.

"Η Εκκλησία και οι Αρχιερείς δεν θέλουν χρήματα, δεν θέλουν να φάνε, τους φτάνουν. Θέλουν τη δική τους περιουσία να την αξιοποιήσουν", υπογράμμισε.
 Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ανάγκη να διευθετηθούν οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους και να γίνει ο αναγκαίος διαχωρισμός, ώστε "να μην στέκεται η Εκκλησία στα σκαλοπάτια της όποιας εξουσίας και να εκλιπαρεί με το χέρι απλωμένο για μια μικρή βοήθεια…"

Ο αρχιεπίσκοπος προσδιόρισε ότι η εκκλησία και πολιτεία έχουν συγκεκριμένη αφετηρία "να υπηρετούν τον άνθρωπο" και σημείωσε πως "βλέποντας τις αντιδράσεις μερικών ανθρώπων είτε από τον γενικότερο χώρο -τον εξωτερικό μας- είτε τον εσωτερικό μας χώρο της εκκλησίας, με τα προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα, και κυρίως της επιδημίας, ο λόγος του Θεού, αλλά κυρίως οι πράξεις του Ιησού Χριστού και του Ευαγγελίου, δεν χρειάζονται διορθώσεις".

"Αν η εκκλησία δεν ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο ή αν πάψει να υπάρχει άνθρωπος, δεν χρειάζεται πλέον η εκκλησία. Η εκκλησία χρειάζεται εφόσον υπάρχει άνθρωπος, εφόσον υπάρχει το πρόβλημα για να δώσει τη θεραπεία. Μία εκκλησία χωρίς τον άνθρωπο δεν έχει κανένα νόημα", πρόσθεσε και επανέλαβε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ πολιτείας και εκκλησίας: "Είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε για τον άνθρωπο κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες κάτω από τις οποιαδήποτε περιστάσεις".

https://www.thetoc.gr

 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.