Μονομαχία Ακιντζί - Τατάρ: Στο 61% η συμμετοχή στις εκλογές στα Κατεχόμενα




Oι κάλπες στα κατεχόμενα έκλεισαν στις 6 το απόγευμα, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 8 το βράδυ.
 Το 61,03% έφτασε η συμμετοχή στις 17.00 στην εκλογική διαδικασία στα Κατεχόμενα, ξεπερνώντας το τελικό ποσοστό συμμετοχής την πρώτη Κυριακή.

Σύμφωνα με το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο, η συμμετοχή αυξήθηκε σε όλες τις επαρχίες. Η Λευκωσία κατέγραφε ποσοστό 61,57%, η Αμμόχωστος 59,05%, η Κερύνεια 56%, η Μόρφου 59,9%, το Τρίκωμο 62% και η Λεύκα 67,59%. Oι κάλπες στα κατεχόμενα έκλεισαν στις 6 το απόγευμα, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 8 το βράδυ.
 Στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Ερσίν Τατάρ έλαβε το 32,35% των ψήφων, ενώ ο Μουσταφά Ακιντζί το 29,84%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρίτος αναδείχθηκε ο Τουφάν Ερχιουρμάν, με ποσοστό 21,68%, ενώ όπως γνωστοποίησε τις προηγούμενες ημέρες, ο ίδιος και το κόμμα του ΡΤΚ θα στηρίξουν τον Μουσταφά Ακιντζί, δίνοντας του σαφέστατο προβάδισμα για επανεκλογή.

Η συμμετοχή στον πρώτο γύρο ήταν ιστορικό χαμηλό ρεκόρ για την τ/κ κοινότητα. Ψήφισε το 58,2% ενώ πάνω από 5000 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα, γεγονός που οδήγησε το "εκλογικό συμβούλιο" να κάνει έκκληση στους ψηφοφόρους να χρησιμοποιούν τη σφραγίδα μόνο μία φορά με τον σωστό τρόπο.
Ο διευθυντής της τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων A&G, Αντίλ Γκιουρ, υποστήριξε ότι ο Τατάρ θα ηττηθεί με μεγάλη διαφορά από τον Ακκιντζί.

https://www.thetoc.gr 


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.