Επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία της Λυών στη Γαλλία


Ένας ελληνορθόδοξος ιερέας στην Λυών της Γαλλίας πυροβολήθηκε από άγνωστο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο δράστης διαφεύγει ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει ένας, τουλάχιστον, τραυματίας. Πρόκειται για τον ιερέα της εκκλησίας, ελληνικής ιθαγένειας, που μόλις έκλεινε τον ναό.


Το ΑΠΕ μεταδίδει:

Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από πριονωμένο κυνηγετικό όπλο στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας και ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Ο ιερέας “ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του”, διευκρίνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

🇨🇵
Un sacerdote ortodoxo de nacionalidad griega recibe disparos con una escopeta recortada junto a una iglesia de #Lyon, dice @afpfr. El hombre está herido de gravedad; policía y militares se despliegan y el Ministerio de Interior pide evitar el área.

militaire.gr
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.