Γαλλία: Επίθεση σε ελληνική εκκλησία στη Λυών - Τραυματίας ο ιερέας


 



Νέα επίθεση στη Γαλλία, αυτή τη φορά στο στόχαστρο ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στη Λυών

Ενας ιερέας τραυματίστηκε έπειτα από επίθεση σε ελληνική εκκλησία στην οδό St-Lazare στη Λυών στη Γαλλία. Μάλιστα όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας δέχθηκε πυρά από πριονωμένο κυνηγετικό όπλο.

Η επίθεση έγινε την ώρα που ο ιερέας έκλεινε τον ναό όταν δέχθηκε τα πυρά του αγνώστου. Μάλιστα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άγνωστος δράστης κατάφερε να διαφύγει, ενώ όπως μεταδίδει το BFMTV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ο δράστης ήταν μόνος του.

Ο ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχεται επί τόπου τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί. 


Συγκεκριμένα έχουν αποκλειστεί 18 οικοδομικά τετράγωνα. «Αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter. 

 

  


Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Mακρόν έγραψε στο twitter ότι: «Σε αντίθεση με όσα έχω ακούσει και έχω δει πολλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες, η χώρα μας δεν έχει κανένα πρόβλημα με καμία θρησκεία. Όλες ασκούνται ελεύθερα! Χωρίς στιγματισμό: η Γαλλία είναι προσκολλημένη στην ειρήνη και τη ζωή μαζί».


  

https://www.ethnos.gr

 

 Επιμέλεια Αννιω

 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.